16 de febrer de 2020
 

Màfia Russa.-Fiscal ja ha demanat presó per a 11 dels 15 detinguts en la 'operació Troica' i fiança per a altres dos

Actualizado 16/6/2008 20:27:41 CET

MADRID, 16 de juny (EUROPA PRESS)

La Fiscalia Anticorrupció havia sol·licitat a les 16.00 hores d'avui l'ingrés a la presó incondicional per a onze dels detinguts divendres passat en la 'operació Troica' contra la màfia russa, quedant encara per conèixer-se la petició de mesures cautelars respecte de dos dels arrestats, entre ells el suposat 'capo' d'aquesta organització, Gennadios Petrov, van informar fonts jurídiques. Se'ls imputen els delictes d'associació il·lícita i blanqueig de capitals.

El Ministeri Públic tan sols ha sol·licitat llibertat sota fiança per a dos dels detinguts, Leonid Khazine -de 6.000 euros- i Zanna Gavrilenkova -10.000 euros-. El jutge Baltasar Garzón, que ha coordinat aquest operatiu contra la màfia russa juntament amb Anticorrupció, dictarà un auto amb les mesures cautelars i els delictes dels quals s'acusa indiciàriament a cadascun dels arrestats al llarg d'aquesta tarda, segons les mateixes fonts.

Aquest matí van prestar declaració els dos únics detinguts a Madrid, els advocats Juan Antonio Félix Untoria i Julián Jesús Angulo, per als qui el fiscal David Martínez-Fusta també va sol·licitar presó. El Ministeri Públic imputa al primer els delictes d'associació il·lícita i blanqueig de capitals i al segon els mateixos més el de falsedat comptable. L'operació es va saldar amb vint detinguts a Palma de Mallorca, Màlaga, Alacant i Madrid, quatre dels quals estan en llibertat amb mesures cautelars i una d'elles a la presó, l'assistent Leocadia Martinez, detinguda a Màlaga.

Al llarg del demà d'avui estava previst que se celebressin les 'vistetes' -vistes prèvies per decidir sobre mesures cautelars- respecte de quinze dels detinguts en aquesta operació, tretze d'ells en situació de pròrroga de detenció judicial després de ser interrogats per Garzón durant el cap de setmana. Després de celebrar-se les esmentades compareixences està previst que el titular del jutjat central d'instrucció dicti el seu auto decretant les presons o llibertats que procedeixi.

Durant tot el cap de setmana, Garzón ha pres declaració a 18 dels 20 detinguts en la 'Operació Troica'. Ahir a la tarda, Garzón va dictar va prorrogar la detenció de tres dels quatre arrestats a Alacant, a més, el magistrat va decretar des de Màlaga la pròrroga de la presó per a cinc persones detingudes en aquesta població, entre ells, el ciutadà rus establert en Frigiliana (Màlaga) Alexander Malisev, presumpte número dos de l'organització.

D'igual manera, Garzón va decretar la pròrroga de la detenció per a la seva dona Olga Solovyra i per a una amiga del matrimoni, Grega. Els càrrecs que s'imputen a Malisev són associació il·lícita i blanqueig de diner, segons va explicar l'advocat dels tres detinguts, Alfredo Herrera. Les tres persones van ser traslladades*ahir a la nit a Madrid perquè demà se celebri la visteta donada la situació personal de cada detingut. D'altra banda, Garzón ha deixat en llibertat amb càrrecs a dues dones de nacionalitat russa detingudes també divendres passat a Màlaga.

A més, en dissabte a la nit, l'instructor va decretar presó per a la dona de nacionalitat espanyola Leocadia Martín, per delicte d'associació il·lícita, blanqueig i falsedat. Pel que sembla es tracta d'una empleada del ciutadà rus detingut a la localitat de Frigiliana. També va decidir prorrogar fins demà la detenció judicial de Svetlana Kousmina, de nacionalitat russa i dona d'un membre de l'organització que no ha estat detingut perquè no es troba a Espanya, mentre que va deixar en llibertat amb càrrecs sense fiança i amb obligació de comparèixer setmanalment a Antonio Rod, empresari espanyol de Frigiliana.

També dissabte, Garzón va acudir a Palma de Mallorca per prendre declaració als quatre arrestats a l'illa en el marc d'aquesta operació. Després d'interrogar-los, va decidir traslladar a Madrid i prorrogar la detenció dels arrestats. Entre ells es troba el presumpte cap de l'organització, Gennadios Petrov a més de Mijailovic Jurij Salikov, Leonidas Cristoborov i Loulia Esmolenko.

((HAURÀ AMPLIACIÓ))

Lo más leído

 1. 1

  La "deprimente" idea de Jim Carrey para la secuela de El show de Truman

 2. 2

  Rocío Flores pone rumbo a 'Supervivientes' entre lágrimas

 3. 3

  Vox lleva al Pleno del Congreso la salida de las Fuerzas Armadas de los militares de 45 años

 4. 4

  Cómo activar el modo oscuro de WhatsApp para Android

 5. 5

  En prisión por abusar de un menor con discapacidad en un baño de Santander