Més de 200 investigadors assisteixen a les VI Jornades Idisba 'Cap a la consolidació d'un model d'èxit'

Publicado 28/11/2019 17:39:44CET
Foto de recurs d'investigadors científics.
Foto de recurs d'investigadors científics. - AECC - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

   L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (Idisba) celebra aquest dijous i divendres la seva cita científica, les VI Jornades Idisba, amb el lema 'Cap a la consolidació d'un model d'èxit', i a les quals assisteixen més de 200 investigadors.

   Segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum, l'objectiu principal d'aquestes Jornades, que tenen lloc en el saló d'actes de l'Hospital Universitari Son Espases, és analitzar i conèixer temes d'interès científic i compartir les línies d'investigació que realitzen les diferents àrees d'investigació de l'Idisba.

   UN TOTAL DE 109 INVESTIGACIONS S'HAN PRESENTAT ALS PREMIS Idisba

   Per a la convocatòria de premis d'aquest any s'han rebut 109 resums d'investigacions científiques (abstracts), dels quals el Comitè Avaluador n'ha escollit 14 perquè siguin defensades com a comunicacions orals i 81 com a pòsters.

   A més, s'han rebut deu sol·licituds de resums de tesis llegides entre l'1 d'octubre de 2018 i el 30 de setembre de 2019, de les quals sis es presentaran en el marc de les Jornades.

   La conferència inaugural 'Instituts d'investigació sanitària: situació actual i línies de desenvolupament', la imparteix M. Pilar Gayoso, consellera tècnica del programa d'Avaluació, Acreditació i Seguiment d'Instituts d'Investigació Sanitària de l'Institut de Salut Carlos III.

   Es continuarà amb la presentació de 14 comunicacions orals i les sis tesis.

   Les jornades es reprendran aquest divendres, a partir de les 08.30 hores, amb la presentació de la Memòria científica 2018 de l'Institut i amb la celebració de l'Assemblea General i li seguiran tres conferències.

   Posteriorment, es realitzarà l'entrega de premis on es guardonaran les dues millors tesis amb 1.000 euros, les dues millors comunicacions orals, amb 750 euros, i amb 500 euros, els dos millors pòsters.

Contador