MÉS-Esquerra subratlla la seva intenció de reclamar a l'Estat més competències per gestionar presons i litoral

Publicado 28/10/2019 17:00:50CET
El candidato de MÉS-Esquerra al Congreso de los Diputados, y Guillem Balboa y la militante Bel Busquets.
El candidato de MÉS-Esquerra al Congreso de los Diputados, y Guillem Balboa y la militante Bel Busquets. - EUROPA PRESS

   PALMA DE MALLORCA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

   El candidat de MÉS-Esquerra al Congrés dels Diputats, Guillem Balboa, ha anunciat aquest dilluns la intenció de la seva coalició de reclamar a l'Estat més competències per a la Comunitat Autònoma, com la gestió de les presons, el litoral, ports i aeroports, així com la creació de la policia autonòmica.

   "No és lògic que si tenim la competència de gestionar el territori no la tinguem sobre el litoral", ha lamentat el candidat, que ha afegit que a Balears és "especialment important" per tenir en ell l'impacte de l'activitat turística.

   Balboa ha assegurat que la intenció és ampliar les transferències cedides a la Comunitat, posat que "ja s'ha vist" que en tenir-les, aquesta Comunitat "funciona millor". "L'autogovern no és solament un dret, també és una manera de millorar els serveis públics que beneficien a la ciutadania", ha argumentat.

   Respecte a les competències en Justícia, Balboa ha lamentat una falta de recursos humans i materials en aquesta àrea, com per exemple, als centres penitenciaris de Balears.

   Preguntat per la dotació pressupostària necessària per portar totes les seves propostes endavant, Balboa ha apuntat que hauran de demanar a més, "una adequada assignació" monetària per a cadascuna de les competències.

   Així mateix, la co-coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha explicat que es necessita "anar més enllà per fer efectives totes les competències que recull l'Estatut". Busquets ha criticat, a més, la "mala gestió i la manca de recursos" en aquests serveis, que ara gestiona l'Estat.

   "Si amb una Comunitat infrafinçada hem pogut dur a terme moltíssimes polítiques útils, imaginin-se amb un finançament just", ha conclòs.

Para leer más

 

Lo más leído

 1. 1

  Defensa estudia que militares de 45 años puedan asumir funciones ahora externalizadas

 2. 2

  Diecisiete años sin noticias de la Pioneer 10, en rumbo a Aldebarán

 3. 3

  Agujeros negros filtran pelusa cuántica como predijo Stephen Hawking

 4. 4

  Iglesias recuerda que a los hijos "se les incribe en el registro civil no en el de la propiedad"

 5. 5

  'Supervivientes 2020', estos son los posibles concursantes

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista