Actualizado 12/03/2008 20:50 CET

El Ministeri de Justícia diu que els funcionaris van rebutjar una reunió i que és "flexible" amb els tancats

MADRID, 12 Mar. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Justícia ha assegurat avui que els sindicats van rebutjar ahir una oferta de reunió a la taula de negociació per trobar una solució a la vaga que els funcionaris mantenen des del passat 9 de febrer i a la qual ahir es va sumar un tancament a la seu del Registre Central que encara continuava aquest matí.

Segons ha informat a Europa Press una portaveu del Ministeri, els funcionaris "reben la menjada que els estan passant els seus companys i tenen accés als banys". Aquest matí, el portaveu de la plataforma sindical, Javier Hernández, havia assegurat que els funcionaris no tenien accés a aliments ni a lavabos.

A més, la portaveu va assegurar que el Ministeri "ha estat flexible en el tractament que se'ls ha donat" als funcionaris tancats, de manera que avui "s'ha obert el registre i no se'ls ha demanat res".

D'altra banda, en un comunicat, el Ministeri afirma que, en relació amb la sol·licitud que van realitzar ahir els sindicats de mantenir una reunió amb un responsable, es "va invitar" als funcionaris "a celebrar aquesta reunió a la taula de negociació", però la proposta "va ser rebutjada". A més, indica que el nombre de persones concentrades era de 45 i no de 200 com sostenia la plataforma sindical.

Així, agrega, el Ministeri "segueix en espera d'una resposta a l'última oferta presentada per l'Administració a la taula de negociació", la qual "preveia un augment de 110 euros per funcionari i mes amb efectes des de l'1 de gener del 2008".

A més, assegura que les propostes sindicals a l'esborrany de preacord presentat el passat 29 de febrer pel Ministeri de Justícia "eliminen qualsevol referència al control horari de les jornades laborals dels funcionaris" i introdueixen "qüestions noves no previstes" en l'esmentat esborrany, de manera que el text que van rebre ahir "ha de ser objecte d'estudi i de valoració conjunta per les dues parts a la taula de negociació".