Moragues acudeix avui a Saragossa a la primera trobada entre Comunitats per al desenvolupament dels Estatuts d'Autonomia

Actualizado 9/7/2008 14:04:48 CET

SARAGOSSA, 9 Jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller de presidència, Albert Moragues, assistirà avui a Saragossa a la primera trobada entre els màxims responsables del desenvolupament autonòmic en aquelles Comunitats Autònomes en les que s'ha reformat fa poc l'Estatut d'Autonomia, entre les quals es troben Balears.

La reunió està organitzada per la direcció general de Desenvolupament de l'Estatut d'Aragó i assistiran el vicepresident d'Aragó, José Ángel Biel, i els màxims responsables de desenvolupament autonòmic de València, Catalunya, Andalusia, Balears i Castella-la Manxa, segons ha informat l'Executiu aragonès en un comunicat.

Concretament, acudiran el vicepresident de la Junta d'Andalusia, Gaspar Zarrias; el conseller de Governació de la Generalitat Valenciana, Serafín Castellano; el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya, Joan Saura; el conseller de presidència balear, Albert Moragués, i el seu homòleg en el govern de Castella i Lleó, José Antonio de Santiago-Juárez.

En aquesta primera trobada s'abordaran qüestions comunes a totes la comunitats autònomes com l'evolució del procés autonòmic, les relacions amb l'Estat i el foment de les relacions entre les comunitats autònomes, "que després de la revisió dels seus estatuts gaudeixen d'un major marge competencial", van assenyalar les mateixes fonts.

Van agregar que després de la reforma de l'Estatut de València l'abril del 2006, es va iniciar un nou procés de desenvolupament autonòmic en les sis comunitats participants en la trobada, que es tradueix en majors competències i nous escenaris de relació amb l'Estat, que per primera vegada s'analitzen des de la perspectiva de les comunitats protagonistes, van afegir.

La reunió també inclou la visita a l'Exposició Internacional Saragossa 2008, el lema del qual és 'Aigua i desenvolupament sostenible', i d'una manera especial els pavellons de les sis comunitats participants en aquest primer trobada.

La sessió de treball començarà a les 12.30 a la Sala Bayeu de l'Edifici Pignatelli, seu del Govern aragonès. A les 14.00 hores, visitaran el Pavelló d'Aragó, on dinaran, i a la tarda els pavellons de Castella i Lleó, Andalusia, Catalunya, Balears i València.