Palma acull el Seminari INTO, que cerca la implantació de l'economia circular en el sector turístic

Publicado 28/11/2019 18:16:41CET
La secretària autonòmica d'Universitat, Investigació i Política Lingüística, Agustina Vilaret, durant la inauguració del seminari INTO.
La secretària autonòmica d'Universitat, Investigació i Política Lingüística, Agustina Vilaret, durant la inauguració del seminari INTO. - CAIB

   Vilaret: "El turisme no ha de quedar-se fora de la sostenibilitat ambiental, ni de la responsabilitat social"

   PALMA DE MALLORCA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

   Palma ha acollit aquest dijous la inauguració del Seminari INTO, que té com a objectiu la implantació de l'economia circular en el sector turístic.

   Segons ha informat en un comunicat la Conselleria d'Educació, Universitat i Investigació, la secretària autonòmica d'Universitat, Investigació i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha inaugurat aquest dijous les jornades, que tindran lloc en el ParcBit durant dos dies.

   Aquest any s'aborda la temàtica de l'economia circular i com introduir-la en el sector turístic. Aquesta temàtica es presenta com una necessitat per respondre els reptes de la sostenibilitat ambiental als quals s'enfronta el món global i que són "particularment evidents" a les Illes.

   El seminari té com a objectius impulsar la innovació i fomentar la competitivitat i el creixement de la cadena de valor de la indústria turística.

   Durant la inauguració, Vilaret ha incidit que "el turisme no ha de quedar fora de la sostenibilitat ambiental, ni de la responsabilitat social, sinó que ha d'aspirar a ser una indústria moderna i referent".

   Per la seva banda, el director general de Política Universitària i Investigació, Pep Lluís Pons, ha posat l'accent en la transferència del coneixement i en què "les reflexions del seminari puguin arribar a les empreses".

   La primera sessió del Seminari INTO l'ha oferta el consultor i educador Daniel Christian Wahl, qui ha explicat la seva proposta de fer del turisme un sector regeneratiu i ha parlat de la necessària transformació del model a Balears.

   Durant els dos dies es durà a terme una trobada empresarial. A través de reunions bilaterals se cerca propiciar oportunitats de negoci i sinergies en el marc de la xarxa Europe Enterprise Network.

   Hi ha 25 trobades internacionals programades i 20 empreses implicades del sector turístic. Estan presents, per exemple, empresaris de l'hoteleria o proveïdors d'experiències turístiques així com sectors com les energies renovables, la responsabilitat social corporativa o el màrqueting verd.

Contador

Para leer más