Pimem crea un gabinet específic per donar suport i assessorament als afectats per la insolvència d'empreses

Actualizado 18/6/2008 19:37:41 CET
Actualizado 18/6/2008 19:37:41 CET

Pimem crea un gabinet específic per donar suport i assessorament als afectats per la insolvència d'empreses

PALMA DE MALLORCA, 18 de juny (EUROPA PRESS)

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem) ha creat un gabinet de crisi exclusiu per oferir suport i assessorament jurídic als socis afectats per la difícil situació que està vivint el sector de la construcció i que està afectant moltes petites i mitjanes empreses de Mallorca.

En un comunicat, la patronal va informar de què els seus serveis jurídics estudiaran totes les demandes dels associats que es vegin perjudicats per la insolvència transitòria o definitiva d'empreses que requereixin una resolució mitjançant concursos de creditors -antiga suspensions de pagaments-.

Després de conèixer-se la situació del Grup Drac, que ha presentat concurs de creditors voluntari en acumular un passiu de 600 milions d'euros, la patronal destaca, tot i això, que les pimes es veuran afectades per aquest escenari econòmic de "forma indirecta". En realitat, són les subcontractes del Grup Drac les quals estan directament afectades, si bé es preveu que aquesta situació desencadeni un efecte dominó amb serioses conseqüències per a un bon nombre d'empresaris que presten els seus serveis a dites subcontractes.

Per aquest motiu, Pimem considera indispensable posar en marxa aquest servei específic d'atenció al soci; servei que, d'altra banda, permetrà poder fer un anàlisi i una valoració de la situació que està generant aquesta ja anomenada 'crisis del totxo' entre les petites i mitjanes empreses (en indústries, planters, empreses de transport, electricitat, lampisteria, fusteria, empreses de pintura).