Actualizado 07/01/2009 17:08 CET

PP exigeix la retirada del Pla de Carreteres davant del desacord i la "incompetència" de l'equip de govern del Consell

PALMA DE MALLORCA, 7 Ene. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PP al Consell de Mallorca, Jaume Font, va exigir avui a l'equip de govern que retiri el Pla Director Sectorial de Carreteres aprovat de manera inicial el passat 22 de desembre, al criticar el desacord entre les formacions que ho integren -PSIB, Bloc i UM- així com la seva "incompetència, que no garanteix cap tranquil·litat en qüestions essencials com aquesta".

En roda de premsa, el dirigent popular va lamentar el distanciament produït dins de l'equip de govern en relació amb el nom del tercer carril previst dins del Pla, i va recriminar que la "falta d'acord i consens segueixin marcant la política de la Institució" després de gairebé dos anys de govern. Segons va puntualitzar, en el ple que se celebrarà demà no podran presentar cap moció sobre aquesta qüestió tot i que preveuen plantejar-lo a la sessió de febrer.

Font va reclamar "responsabilitat i serietat", a més de la retirada del Pla de l'exposició pública si, com afirmen des del [PSIB] i el Bloc, aquesta normativa "no és exemplar i és de UM". Així, els va instar que, quan [alcancen] un acord, tornin a presentar el projecte. Segons la seva opinió, els tres grups "juguen a ser importants", que "no és el que volem, sinó que siguin útils".

D'altra banda, el PP defensarà demà una interpel·lació a fi que la consellera de Promoció Sociocultural, Dolça Mulet, aclareixi les seves últimes actuacions en matèria de subvencions, al lamentar sobre aquesta qüestió que "no ens surten els comptes". Cal assenyalar que aquestes ajudes s'atorguen per patrocini -de les quals s'han aprovat 82 i "només" 13 han estat publicades-, per convenis mitjançant federacions -signats tots "amb retard"- i a les associacions esportives.

DEUTE HISTÒRIC DE MAC INSULAR

Alhora, la formació presentarà una altra moció per reclamar el cobrament del deute històric que té la concessionària Mac Insular amb el Consell en concepte de cànon de gestió de residus de demolició, i que a final de 2009 pot ascendir als sis milions d'euros. Segons va especificar Font, en el pressupost de 2009 es preveu una previsió d'ingrés per 1.102.956 euros, perquè va lamentar que totes les quantitats pressupostades en els últims quatre anys no han estat cobrades, però sí gastades.

Finalment, mitjançant una tercera moció els populars instaran al Consell a potenciar el centre de Son Rossinyol com un dels "màxims referents" per a la investigació, promoció i difusió de l'arqueologia mallorquina, ampliant el contracte de lloguer per quatre anys més. També demanarà que la Institució habiliti un altre espai amb les condicions adequades que permeti potenciar l'arqueologia i els especialistes d'aquest àmbit a Mallorca, en cas de rescindir-se l'actual contracte.