PP i Vox demanen la destitució del gerent del 061 després del cessament del contracte del servei de transport sanitari a

Publicado 3/12/2019 15:13:49CET
El president de Vox Balears, Jorge Campos, ha explicat els motius pels quals la formació no ha signat el pacte balear de la infància.
El president de Vox Balears, Jorge Campos, ha explicat els motius pels quals la formació no ha signat el pacte balear de la infància. - EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

Els grups parlamentaris de PP i Vox a Balears han demanat aquest dimarts, durant la celebració del ple del Parlament, el cessament del gerent del servei d'Atenció Mèdica Urgent 061 "per mala gestió", després que l'IbSalut hagi decidit rescindir el contracte amb l'empresa adjudicatària del servei de transport sanitari aeri a Balears, per l'incompliment de les condicions del contracte.

Per la seva banda, el portaveu del PP en el Parlament, Biel Company, ha argumentat que, des de la seva formació, han denunciat, durant mesos, l'incompliment del contracte per part de l'empresa adjudicatària.

A més, el líder del PP ha criticat que la consellera de Salut, Patricia Gómez, "ha negat", en reiterades ocasions, les afirmacions del PP quan ha denunciat aquestes irregularitats.

D'altra banda, tots dos partits han recordat que l'IbSalut va concedir una pròrroga a l'empresa perquè pogués esmenar aquest requisit, per la qual cosa, tant PP com Vox, han demanat la destitució del director del servei del 061.

En aquest sentit, la diputada de Vox, Idoia Ribas, ha criticat que l'Ibsalut hagi permès, durant "més d'un any", un "incompliment contractual".

Així, ha afegit que la consellera de Salut "va ocultar diverses denúncies" per l'incompliment d'aquest contracte, per la qual cosa també ha demanat el cessament del director de l'IbSalut, a més de la dimissió de la pròpia Patricia Gómez.

Cal recordar que IbSalut ha decidit rescindir el contracte després que l'empresa adjudicatària del servei hagi indicat que fins al proper mes de maig no seria possible que els dos helicòpters que formen part de la flota del servei poguessin complir amb el requisit recollit en els plecs de poder realitzar vols en manera instrumental--manera que permet els desplaçaments aeris en condicions d'escassa o nul·la visibilitat-- i multipilot --amb dos pilots comandants--.

Contador

Para leer más