Actualizado 08/09/2009 19:45 CET

Salut amplia a Palma el programa de fisioteràpia domiciliària i té previst traslladar-lo a la resta d'illes

PALMA DE MALLORCA, 8 Sep. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut i Consum, mitjançant el Servei de Salut, ha ampliat a tot Palma el programa de fisioteràpia-rehabilitació domiciliària i té previst traslladar-lo a la resta de les illes.

Segons un comunicat, el 27 de març del 2008 ha començat un programa pilot de rehabilitació domiciliària per a la població de l'àrea de l'Hospital Son Llàtzer i els seus centres de salut. El programa pretén una atenció immediata al domicili en aquells processos de recuperació funcional que així ho requereixen.

Des del començament d'aquesta legislatura, la Conselleria de Salut i Consum es va fixar com un dels els seus objectius principals aconseguir millorar l'accessibilitat i la qualitat de vida de les persones que precisen atenció sanitària. En aquest marc, l'any passat es va impulsar aquest programa la finalitat del qual és millorar la qualitat de vida i l'autonomia personal.

Així, l'esmentada iniciativa té com objectius específics, en funció de les necessitats de cada usuari, el començament precoç del tractament en el seu entorn familiar, estimular i augmentar els nivells d'autonomia i independència i donar una atenció personalitzada.

D'altra banda, l'equip de rehabilitació a domicili (fisioterapeutes, metges rehabilitadors, terapeutes ocupacionals), amb el seu pla d'actuació afavoreixen l'autocura de les persones, amb una interferència menor en la seva vida diària, accelerant la seva recuperació, atès que s'inclou al cuidador i la família dins del procés.

Així, durant el 2008 han estat atesos un total de 152 pacients, dels quals el 72% han estat donats d'alta amb una millora funcional. Les enquestes de satisfacció demostren un alt nivell de satisfacció tant amb el tracte, com en la puntualitat dels fisioterapeutes i informació rebuda.

Alhora, en el primer quadrimestre d'aquest any 2009 s'han atès a domicili a un total de 95 persones. El processos més freqüents que tracten els fisioterapeutes en domicili són: síndromes d'immobilitat, fractures i pròtesis de fèmur, accidents vasculars cerebrals, etc.

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, ha mantingut fa poc una reunió amb el degà del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de les Illes Balears, Tomàs Alias, en la qual ha pogut conèixer de primera mà alguns dels principals projectes que impulsarà el Col·legi de Fisioterapeutes.

Així, entre els citats projectes destaquen el programa de prevenció de lesions per activitats esportives, el programa de fisioteràpia en el mig aquàtic per a dones amb càncer de mama i el programa de prevenció de lesions de columna i osteomusculars dirigit a l'àmbit educatiu.