Actualizado 30/09/2008 13:11 CET

Sis dels deu detinguts ahir romanen a les dependències judicials a l'espera de prestar declaració

PALMA DE MALLORCA, 29 de setembre (EUROPA PRESS)

Sis dels deu detinguts ahir en el marc de l'Operació Scala contra una presumpta trama de corrupció gestada la passada legislatura des del Consorci de Desenvolupament Econòmic de les Balears (CDEIB), i que va poder malversar més de cinc milions d'euros, romanen a les dependències de la Prefectura Superior de Policia de les Balears a l'espera de prestar declaració. Així, quatre dels detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de prestar declaración davant l'autoritat judicial.

Segons han informat fonts policials, entre els sis detinguts es troben l'ex gerent del CDEIB, Antonia Ordinas, i la seva dona, la soprano Isabel Rosselló, a qui la primera va encarregar nombroses feines, sense concurs previ, des del Consorci, que van proporcionar-li quantiosos beneficis. Ordinas és la principal imputada d'aquesta presumpta trama de corrupció, a la qual la Fiscalia Anticorrupció imputa sengles delictes de malversació de fons, prevaricació, suborn i falsedats.

La primera fase de l'Operació Scala es va desenvolupar ahir al matí amb la col·laboració del Cos Nacional de Policia, la Fiscalia Anticorrupció i l'Agència Tributària. L'operatiu, que va ser instruït per la jutge d'instrucció número 4 de Palma, i pel Fiscal Pedro Horrach, es va iniciar amb la realització de sengles registres en domicilis, entre ells, l'immoble conjugal que Ordinas i Rosselló tenen en Pòrtol.

Des de la Direcció van indicar que les diligències continuen obertes, pel que poden produir-se més detencions i registres durant la jornada.