Actualizado 11/06/2008 21:58 CET

Vueling preveu aplicar en els pròxims dies una pujada de 5 euros a les seves tarifes pel cost del cru

MADRID, 11 Juny. (EUROPA PRESS) -

L'aerolínia catalana Vueling va avançar avui que en els pròxims dies té previst aplicar una pujada de cinc euros en les seves tarifes --tant en vols domèstics on s'aplica l'IVA com en els internacionals, exempts d'aquest impost--, de manera que el preu final del bitllet podria arribar a costar 17 euros, segons fonts de la companyia de baix cost.

Davant de l'escalada del preu del combustible, el director general de Vendes de Vueling, Juan Carlos Iglesias, va confirmar avui que el trasllat de l'esmentat cost a les tarifes, "era inevitable" i que "hauria de fer-se, com la resta de les companyies".

Iglesias, qui va intervenir a la presentació a Madrid de la incorporació de la companyia de baix cost al sistema de taquillatge electrònic d'Amadeus, va indicar que aquesta mesura ja estava prevista en el seu pla de contingència de despeses, tot i que no va voler revelar en quins termes.

En aquesta línia, va recordar que la companyia ha revisat la rendibilitat de les seves rutes, ha reduït la seva flota de 24 a 20 avions i s'està complint amb els objectius del seu pla de consolidació, del qual no va voler concretar més dades.

Pel que fa als efectes de l'alt cost del combustible en la temporada estiuenca, Iglesias va afirmar que la companyia ha notat certa "alentiment en la compra amb antelació" de bitllets, especialment en el canal indirecte (aquelles reserves que es realitzen a través d'agents de viatges i no via Vueling.com). Malgrat això, va assenyalar que la companyia és "optimista" i que esperen duplicar les vendes realitzades el 2007.

D'altra banda, el director general de Finances i Serveis Corporatius de Vueling, Antonio Grau, va detallar fa uns dies, durant la seva intervenció en el 'Fòrum MedCap' d'Empreses de Mitjana i Petita Capitalització, que el cost del fuel va suposar per a Vueling un increment del 35 per cent durant el primer trimestre d'aquest any que va obligar a l'aerolínia a pujar tres euros per passatger el preu del bitllet, un increment d'un 5 per cent en les seves tarifes.