150 taxis reforçaran la flota que circuli per Palma durant la temporada alta


Actualizado 19/5/2008 21:53:13 CET

El PP demanarà en el pròxim ple que l'Ajuntament assumeixi la gestió dels vials urbans que són competència del Consell

PALMA DE MALLORCA, 19 de maig (EUROPA PRESS)

Un total de 150 taxis reforçaran la flota que circuli dins Palma en aquesta temporada alta, concretament entre els dies 17 de maig i 16 d'octubre, després de què la Comissió de Contractació i Infraestructures de l'Ajuntament aprovés avui que durant sis dies al mes els vehicles no puguin recollir clients en port, aeroport i Platja de Palma amb l'objectiu d'evitar l'excessiva concentració en aquestes ubicacions.

Així ho va informar, després de la celebració de la Comissió, el regidor de Mobilitat, Joaquín Rodríguez, qui va explicar que els sis dies mensuals s'uniran als tres dies de descans dels taxistes, de manera que durant nou jornades al mes no podran traslladar als usuaris des dels tres llocs afectats. En concret, els torns es portaran a terme depenent de la llicència amb les quals compti cada taxi.

Segons el regidor, la pretensió d'aquesta iniciativa, en aprovació de la qual es va abstenir el PP, és procurar una millor distribució territorial dels taxis i potenciar la seva presència dins de la capital, al veure's afectada sobretot en dies amb meteorologia adversa. Rodríguez va assegurar que la mesura té el consens del sector tot i que va matisar que el tema ho seguiran parlant amb l'objectiu que la iniciativa sigui "positiva per a tots".

Al costat de la modificació del sistema vigent de torns per a la variació del règim de descans, la Comissió va aprovar, també amb l'abstenció dels populars, la modificació de les tarifes del 'taxi tour', que va ser establerta el 2005 com a complement al servei municipal de taxi i que actualment cobreix tres rutes turístic-monumentals.

En concret, les tarifes, que fins ara eren de 30, 55 i 75 euros per una hora, dos i tres, respectivament, passaran a ser de 30, 60 i 90 euros, actualitzant-se així els preus d'acord a les peticions que portava realitzant el sector.

Finalment, la Comissió va abordar la proposició presentada pel grup popular dirigida que el consistori assumeixi la gestió, ara en mans del Consell de Mallorca, d'11 vials urbans que es troben en una situació òptima de manteniment, com ara l'autopista de Llevant, el camí de Jesús fins a Via Cintura (Palma a Puigpunyent) i el camí que uneix Sant Agustí, Camí dels Reis i Andrea Doria.

En aquest sentit, l'equip de govern està estudiant amb el regidor del PP, Carlos Veramendi, una transaccional perquè el pròxim ple de l'Ajuntament aprovi per unanimitat demanar a la Institució Insular que resolgui de manera immediata la transferència de les competències de les vies que fa anys eren carretera i que progressivament se n'han anat reconvertint en carrers.

Segons va explicar Rodríguez, el passat 14 de desembre l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, va enviar un escrit al conseller d'Obres Públiques del Consell, Antoni Pascual, per mostrar-li el seu interès per la cessió, mentre que tècnics de les dues institucions estan mantenint reunions amb l'objectiu de materialitzar el traspàs. La resta de carreteres seguirien sent del Consell, com la Via Cintura, la de Manacor i la de Sineu.

VIALS AFECTATS

La resta de les vies afectades són les del Rector Vives (Gènova), El Terreno-La Bonanova-Gènova, La Bonanova-Gènova (Ca'n Vell), Camí Vell de Bunyola, Camí de Muntanya (Son Ferriol), Palma-Es Coll d'en Rabassa (Camí Fons), Carretera Militar (entre autopista de Llevant i final Terme) i els carrers de la Coma, Batista, Esparver, Panyal, Fura i Colom (Gènova).

El PP va justificar en un comunicat que aquesta situació dificulta la planificació del consistori, tenint en compte que qualsevol petició veïnal o deficiència ha de ser comunicada al departament d'Obres Públiques del Consell perquè ho resolgui. A més, "alenteix la gestió municipal de la zona ja que perquè, una simple retolació a la calçada o un canvi de senyalització vertical no pot efectuar-se sense el permís del Consell".