AVIBA critica que els sindicats vulguin "enfonsar la primera indústria de Balares" i exigeix a Turisme que adopti mesure


Actualizado 4/3/2011 17:32:00 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de l'Associació d'Agències de Viatge de les Balears (AVIBA), Sylvia Riera, ha criticat la "irresponsabilitat" que suposa la convocatòria d'una vaga a nivell nacional per part dels treballadors d'AENA per setmana santa, i ha arremès contra els sindicats que "volen enfonsar la primera indústria" de les illes.

En declaracions a Europa Press, Riera ha recalcat que la condició d'arxipèlag fa que el territori balear se'n vagi a veure especialment castigat per aquesta vaga, després de ser el transport aeri el principal mitjà de transport amb el qual es desplacen residents i turistes per arribar i sortir de la comunitat.

Riera ha considerat que aquesta vaga és especialment greu quan fa dos mesos, en plena Nadal, els controladors aeris van provocar una vaga que ha tingut com desencadenant greus perjudicis econòmics. Per aquesta raó, AVIBA ha enviat una carta a la Conselleria de Turisme i Treball en la qual sol·licita al seu titular, Joana Barceló, que convoqui amb urgència als sindicats per abordar aquesta qüestió, amb la qual segons la seva opinió, "se'n va a espantar als turistes que volen visitar el nostre país".

A més, Riera ha recordat que en els aeroports en els quals se'n va a privatitzar AENA se subrogarà a tots els treballadors, de manera que, encara respectant tot aquell que defensa els seus drets, la presidenta de les agències de viatge de les Balears s'ha mostrat sorpresa per una vaga d'aquestes característiques.

A més, ha recordat que a Balears el Govern i el sector aposta per la cogestió aeroportuària, no per la privatització, de manera que el dany que es generarà amb aquesta vaga no està, de cap manera, justificat.