Bermejo.- El PP afirma que la dimissió és un acte d'"higiene democràtica" i el PSIB diu el seu gest que "l'honra"


Actualizado 24/2/2009 15:23:07 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) - -

El diputat del PP balear, Francesc Fiol, ha afirmat avui que la dimissió de Mariano Fernández Bermejo com a ministre de Justícia respon a un acte d'"higiene democràtica", i ha afegit que era el que s'havia de fer, a causa de què estava sent "molt qüestionat", no sols pel PP, sinó pels propis òrgans judicials.

Al PSIB, en canvi, opinen que la renúncia de Bermejo és un gest que "l'honra", tal com ha apuntat en declaracions realitzades als passadissos del Parlament, el portaveu socialista, Antoni Dieguez.

Fiol ha recordat que Bermejo ha hagut d'afrontar vagues dels funcionaris i jutges i ha criticat que la seva actitud, dins el Parlament i en els diversos àmbits on ha participat, ha estat de "xuleria i menyspreu cap a l'oposició, i un to verdaderament inadequat per a un càrrec que ha de fer front a uns problemes tan importants com té la Justícia".

Per la seva banda, Dieguez, ha considerat que la decisió de presentar la dimissió ha estat "correcta", i ha afegit que amb la seva renúncia l'exministre "ha posat el llistó molt alt al PP que, embolicat presumptes trames d'espies i gent que treu diners de contractes, ho tindrà molt difícil per explicar on està el llistó en el Partit Popular", ha apuntat.

Finalment, el parlamentari socialista va manifestar que les negociacions del traspàs de les competències en matèria de Justícia a la comunitat autònoma seguiran el seu curs i ha assenyalat que "sempre seran difícils, perquè hi ha diners pel mig" independentment de qui "estigui a una banda o a un altre".