Un centenar de persones acudeix a la inauguració del certamen de cinema gai i lèsbic Festival del Mar a Eivissa


Actualizado 5/7/2011 14:44:26 CET

EIVISSA 5, (EUROPA PRESS)

Un centenar de persones ha acudit a la inauguració de la Vuitena Edició del Festival del Mar que ha començat la passada nit al Baluard de Sant Pere, en les muralles de Dalt Vila, a l'aire lliure, i que durarà fins al dia 17 de juliol.

Al certamen va mostrar breus imatges de les produccions que es projectaran aquest any i, després, es va emetre el curtmetratge espanyol 'Als quals criden' i la pel·lícula bahameña 'Children of God'. El festival pretén fomentar el respecte per la diversitat afectiva.

Diferents personalitats de l'àmbit polític i cultural d'Eivissa van acudir a la inauguració de l'esdeveniment com la consellera de cultura, Pepita Costa, el poeta Julio Herranz, la poeta Nora Albert o l'alcalde de Sant José, Josep Marí Ribas.

"Nosaltres venim a donar el nostre suport a una activitat cultural que s'ha consolidat a l'illa", ha destacat la nova consellera de cultura, Pepita Costa, que ha valorat positivament les accions conjuntes entre ajuntaments per organitzar aquest tipus d'actes.

"Ens agrada molt poder continuar col·laborant", ha explicat l'alcalde del municipi de sa Talaia, Josep Marí Ribas que ha recordat que l'ajuntament de San José "ha col·laborat amb l'organització des que van començar".

Sobre si els ajuntaments d'Eivissa i San José continuaran treballant per elaborar esdeveniments conjunts com aquest malgrat el canvi polític, l'edil ha afirmat que percebia en el nou equip de govern "molt entusiasme" i va mostrar la seva completa disposició a col·laborar, no sol amb l'ajuntament de Vila, sinó amb qualsevol municipi de l'illa.

En aquest mateix sentit, el regidor de Turisme, Comerç i Indústria de l'Ajuntament d'Eivissa, Ignacio Rodrigo ha manifestat que consideren "seguir col·laborant amb tot el que sigui bo per a l'illa, tot i que siguem de diferent color polític un ajuntament i un altre", i ha afegit que fa una estona els dos ajuntaments eren "plantejant fer alguna acció conjunta a la fira de turisme gai de Torremolinos".