Consell.-Govern concedeix 100.000 euros a l'Ajuntament de Montuïri perquè financi les despeses del jaciment Son Fornés


Actualizado 22/10/2010 21:22:40 CET

Concedeixen 10.000 euros a l'Associació Institut Joan Lluís Vives perquè l'elaboració d'un portal web

PALMA DE MALLORCA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Govern ha aprovat, a proposta de la Conselleria de Presidència, concedir a l'Ajuntament de Montuïri una subvenció de 100.000 euros per al jaciment de Son Fornés.

Segons ha explicat la portaveu de l'executiu balear, Joana Barceló, 70.000 euros es destinaran a finançar les despeses de moblar la biblioteca i el centre de documentació sobre arqueologia de les Balears, com l'equipament del laboratori d'investigació, anàlisis, documentació gràfica, conservació i restauració del jaciment.

Els 30.000 euros euros restants es destinaran a finançar les despeses de les obres de condicionament i equipament del mòdul exempt que forma part del conjunt d'edificacions de la possessió de Son Fornés.

Aquest jaciment arqueològic, declarat monument històric-artístic pel Decret 2563/1966, de 10 de setembre, i bé d'interès cultural, està considerat com un dels poblats prehistòrics més importants de Mallorca, pel que és un referent de la Mediterrània occidental.

Així, és un espai que permet conèixer la història balear més remota i que, a més, enforteix les activitats econòmiques vinculades a la comarca i contribueix a la consolidació i augment de l'oferta didàctica.

PÀGINA WEB

També a proposta de la Conselleria de presidència s'ha aprovat la concessió de 10.000 euros a l'Associació Institut Joan Lluís Vives per a l'elaboració del seu nou portal web. Aquesta pàgina ha de servir per optimitzar la difusió d'informacions sobre els més de 30 projectes interuniversitaris en actiu.

Aquesta associació ho és de 21 universitats i s'encarrega de potenciar les relacions entre aquestes. Així, crea un espai universitari que coordina la docència, la investigació i les activitats culturals i que potència la utilització i normalització de la llengua pròpia.

Mitjançant la pàgina web pretén donar major visibilitat als serveis que ofereix per potenciar el coneixement i la utilització, tant per part dels membres de la comunitat universitària com de la societat en el seu conjunt.