Dos imputats més assenyalen que van modificar factures perquè no figurés el nom del Consell de Mallorca


Actualizado 4/3/2011 17:29:36 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

Dos membres més de la Xarxa de Televisions Locals de Mallorca, imputats en el cas Maquillatge, han afirmat davant del jutge que van suprimir el nom del Consell de Mallorca de les factures que van presentar per poder rebre una aportació econòmica a canvi de cedir el seu material audiovisual, malgrat desconèixer que els diners, segons les investigacions, provenia d'una subvenció de 280.000 euros que la Institució insular va destinar entre 2005 i 2006 a la Xarxa per a la catalogació d'aquests arxius després del tancament d'aquestes televisions. Una tasca que, d'acord a les indagacions, mai es va produir.

Durant la seva compareixença davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 2, Juan Ignacio Lope Sola, un dels encausats, Jaime Reynés, ha manifestat que ha estat el llavors president de la Xarxa, Miquel Oliver -també imputat en aquest cas- qui li va instar a modificar el concepte sense saber per quin motiu.

En aquest sentit, ha apuntat que en una primera factura sí apareixia el nom de la Institució insular mentre que aquest es va treure en el segon rebut expedit, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

"Oliver m'ha dit que expedís el rebut i com havia de fer-ho", ha apuntat Reynés, qui ha assegurat desconèixer d'on procedia els diners que la Xarxa els va abonar a les televisions locals -que havien de tancar per ordre de l'Administració amb l'arribada de l'era digital- per salvar el seu material audiovisual i cedir-lo.

"No sé res de cap subvenció", ha posat èmfasi l'imputat, qui ha apuntat a més que Oliver també ha estat qui li va proposar entrar en la Xarxa, d'aquí a la qual va assistir a diverses reunions.

En aquesta mateixa línia ha prestat declaració un altre dels encausats que ha estat interrogat aquesta jornada, Sebastià Nicolau, de la Televisió de Vilafranca, qui també ha recordat que li van fer canviar la factura que va presentar a fi que no constés el nom del Consell.

Cap recordar que el mateix Oliver ja ha manifestat davant del jutge, en la seva tercera compareixença com a imputat, que "probablement" han estat Moragues o Sotomayor els qui li van instar a alterar les factures que es van presentar davant del Consell per fer la sol·licitud de l'aportació, a l'ordenar-se suprimir el concepte "Consell de Mallorca", ja que es tractava de factures que presentaven les diferents televisions a la Xarxa i no directament al Consell.

Mentrestant, l'exdirectora insular de Comunicació, Margarita Sotomayor, en llibertat sota fiança de 10.000 euros, va responsabilitzar a l'exvicepresident insular, Miquel Nadal, de la presa de decisions per subvencionar a Vídeo U, a la qual la Institució insular va subvencionar amb més de quatre milions d'euros per a la posada en marxa i explotació de Televisió de Mallorca, i alhora es va desvincular de qualsevol mena d'irregularitat en matèria de subvencions.