Els balears consideren "tan bons com el pa" a Creu Roja i Rafa Nadal


Actualizado 29/12/2009 18:47:27 CET

El 93% dels illencs consumeix pa de manera habitual, en concret 29,6 quilograms per persona i any en llars, molt per sota de la mitjana nacional (41k)

PALMA DE MALLORCA, 29 Dic. (EUROPA PRESS) -

Creu Roja, per la seva tasca social, i Rafael Nadal, per la seva activitat professional, han estat seleccionats pels balears "tan bons com el pa" en una enquesta promoguda per la campanya Pa cada dia i feta per Quota Research.

Segons recull l'agència Europa Press, el sector del pa vol reconèixer la trajectòria social i professional de persones i entitats rellevants en 2009, equiparant-los a aquest aliment de la dieta mediterrània i amb una elevada importància nutricional, però que en els últims temps no està sent prou valorat ni consumit.

Pel que sembla, per ser considerats tan bons com el pa els elegits deuen "haver destacat en el seu àmbit professional o social al llarg del 2009 tant com el pa destacada a l'àmbit nutricional".

Dos mil persones de tota Espanya han seleccionat les personalitats i les organitzacions socials més destacades a l'últim any, i han afegit les seves preferències a nivell autonòmic. En el cas dels balears han destacat la tasca de Rafa Nadal (70,7% dels vots) al capdavant de la selecció espanyola de tenis; de Josep Guardiola (26%), pel seu ple al front el Barça: Champion League, Lliga, Copa, Supercopa d'Europa, Supercopa d'Espanya i Mundial de Clubs; la de Mariano Esteban (18% dels vots), pels seus avenços la recerca de la vacuna contra la sida; o la de Celia Sánchez (13%), premi a la millor inventora de l'any per crear un lent capaç de prevenir la ceguesa.

Dins de la categoria social, han elegit Creu Roja (44%) per la seva ajuda als col·lectius més vulnerables, seguit de Càritas amb un 22%. A l'àmbit autonòmic, el pilot Jorge Lorenzo o l'ex president Jaume Matas (tots dos amb un 4% dels vots) han entrat a formar part d'aquest rànquing.

Els experts recomanen un consum diari d'entre 220 i 250 grams de pa repartits en els diferents menjars per a una dieta sana i equilibrada. Fins i tot en dietes d'aprimament recomanen no renunciar a 100 grams de pa al dia.

El president de Incerhpan, Antonio Catón, considera "fonamental" informar a la població dels beneficis nutricionals del pa, i així com anul·lar els "falsos mites com que el pa engreixa", que segons lamenta "estan confonent al consumidor i ho allunyen d'una dieta sana i equilibrada".