Els treballadors de Casa Buades rebutgen la proposta que mantindria 65 llocs i evitaria el tancament de la fàbrica


Actualizado 24/2/2009 17:52:02 CET

L'empresa presentarà un Pla de Viabilitat en "els pròxims dies"

PALMA DE MALLORCA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

Els treballadors de Casa Buades consideren "insuficient" la proposta presentada avui per la direcció de l'empresa, que preveu la conservació d'entre 60 i 65 treballadors, preveu 25 prejubilacions i un total de 80 acomiadaments. Malgrat que l'oferta permetria el manteniment de la companyia i evitaria l'acomiadament de la totalitat de la plantilla, els sindicats mantenen que no és suficient i exigeixen una sortida menys traumàtica.

En declaracions a Europa Press, el secretari general de la Federació del Metall de CCOO, Daniel Cámara, ha reivindicat la necessitat que l'empresa lliuri un Pla de viabilitat "seriós" amb una "proposta de futur per a Casa Buades".

Precisament, la direcció de l'empresa ha informat avui que presentarà aquest Pla durant els "pròxims dies" -a final de la present setmana o a començament de la pròxima- document que recollirà aspectes comercials, industrials o financers de la companyia, i es lliurarà al Comitè d'empresa perquè els treballadors contin amb ell per estudiar-lo abans de la pròxima reunió amb la direcció, establerta per a dimarts que ve 3 de març.

El sindicalista va posar èmfasi que la proposició d'avui no és "acceptable" pel que va reclamar un Pla "en condicions", que "ens doni garanties de futur" i permeti als treballadors fer una "contraposada" que garanteixi el màxim de llocs de treball.

Tot i això, Cambra es va mostrar satisfet pel fet que amb aquesta nova proposta s'obri un "nou marc de negociació" i puguin tractar diferents aspectes com el manteniment de la producció i dels treballadors. D'altra banda, Casa Buades tampoc ha concretat sobre els departaments que conservaran majors llocs de treball.

Els responsables de l'empresa d'aixetes han informat avui als treballadors que les reunions mantingudes amb diferents Conselleries del Govern, així com una proposta de Pla de Viabilitat presentat per un grup de treballadors o la possibilitat de fer part de l'actiu, complint amb els plans urbanístics, són els principals punts que han provocat "preveure la possibilitat de passar d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de tancament a un de manteniment parcial d'activitat".

La direcció també ha destacat la seva intenció de trobar un "punt d'equilibri", que porti a l'empresa a "deixar de perdre, no de buscar un pegat" perquè d'aquí a un any no s'està en les mateixes condicions.