Els treballadors de PC City a Balears s'acolliran a l'ERO i percebran 50 dies de salari per any treballat


Actualizado 28/4/2011 21:26:45 CET

La companyia condiciona la indemnització de 50 dies a reduir el 'estoc' de les botigues en sis milions en un mes

PALMA DE MALLORCA/MADRID, 28 Abr. (EUROPA PRESS) -

Els al voltant de 75 treballadors de l'única botiga que PC City té a Palma de Mallorca s'acolliran a un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), les condicions del qual han pactat aquest dijous la direcció de la companyia i el comitè d'empresa, i que afectarà els 1.223 treballadors que té la cadena informàtica a Espanya.

Segons el preacord, tots els treballadors percebran una indemnització de 50 dies de salari per any treballat, condicionada a la reducció de l''estoc' de les botigues de deu milions d'euros a quatre milions d'euros mitjançant la venda abans del 31 de maig, i al traspàs de com a mínim set unitats de negoci (botigues o divisions).

En cas de no complir-se aquestes dues condicions la indemnització rebuda pels treballadors se situaria entre 45 i 50 dies per any treballat en funció del nombre d'anys i el total de la indemnització resultant.

Les dues parts han acordat igualment com data màxima per a l'extinció dels contractes el pròxim 31 de maig.

La cadena ha destacat la ràpida firma d'aquest acord, que respon a les "tradicionals bones relacions" que han mantingut companyia i treballadors i a l'interès de les dues parts per posar la preservació de l'ocupació com a objectiu prioritari.

NEGOCIACIONS AMB GRUPS DE DISTRIBUCIÓ.

En aquest sentit, PC City ha afirmat que segueix negociant amb grups de distribució interessats en el seu negoci per aconseguir el traspàs del major nombre possible d'estenguis o unitats de negoci, que comportarien el traspàs de la plantilla de les mateixes.

En les negociacions que es porten a terme s'estableix com a condició que el traspàs de la plantilla es farà sempre respectant les seves actuals condicions laborals, entre les quals hi ha salari o antiguitat.

En aquest sentit, la direcció de PC City ha fixat com data límit el pròxim 7 de maig per a la recepció d'ofertes vinculants per part de les empreses interessades.

En el Pla Social presentat per PC City als representants dels treballadors s'inclou la contractació d'un servei d'assessoria i seguiment de recerca d'ocupació ('outplacement') per tots els treballadors afectats pel cessament d'activitat de la companyia.

"La consecució d'aquest preacord en un termini tan breu ha estat possible gràcies a l'esforç negociador dels representants dels treballadors i l'empresa", ha destacat la companyia.

Dixons venda al detall, propietari de la cadena de botigues d'informàtica PC City, va confirmar el passat 14 d'abril la seva sortida del mercat espanyol, amb el tancament de 34 botigues i un ERO per la totalitat de la plantilla.

La companyia va justificar la seva decisió per la progressiva caiguda del consum, les pèrdues acumulades per la cadena i els plans del grup per centrar la seva activitat en botigues combinades d'informàtica i electrònica.