Fiol afirma que el Congrés ha de convertir al PP en un partit sense "res que ocultar ni del que penedir-se"


Actualizado 9/4/2008 21:54:49 CET

PALMA DE MALLORCA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

El president del Comitè Organitzador del XII Congrés del PP balear, Francesc Fiol, ha afirmat avui que aquest esdeveniment, que tindrà lloc el pròxim 5 de juliol, ha de servir perquè la formació surti endavant com un partit sense "res que ocultar ni del que penedir-se", a més de donar lloc a una "revisió de conceptes, projectes, idees i persones" dins d'aquesta força política.

Així ho ha afirmat durant la reunió que se celebra aquesta tarda amb amb els representants de les ponències que es debatran al Congrés i que giraran entorn dels Estatuts, Estratègia política, i Sistema productiu i cohesió social. Tal com va manifestar del Congrés ha de sortir una formació "amb projectes clars i amb les millors persones, sempre des de la transparència".

En declaracions als mitjans, el també diputat popular al Parlament balear va manifestar que la cita deu fa possible alhora que el PP pugui afrontar "amb esperança" els pròxims reptes electorals de manera "d'èxit". Tot i això, va eludir concretar el contingut de les ponències ja que la seva funció, va puntualitzar, és la de fer que el Congrés funcioni i sigui "còmode, àgil, funcional i suposi un èxit com organització".

Fiol va assenyalar que la reunió d'avui, que pretén seure un calendari i el funcionament del Congrés, és la primera d'una sèrie de trobades que es portaran a terme en les pròximes setmanes fins a la celebració de l'esdeveniment i que tindran lloc una vegada a la setmana o cada quinze dies.

Referint-se a les candidatures que es presentaran per dirigir a la formació a les illes, el president del Comitè Organitzador ha afirmat no saber quantes haurà sinó que la seva tasca serà la de treballar per tot succeeixi "de manera democràtica, participativa i legal, sense saltar-nos cap norma i transcorri de manera amable, perquè tots pertanyem a un mateix partit".

"Compartim molts criteris que són acceptats per tots, tot i que després hagi matisos perquè som molts, és inevitable que hagi interpretacions diferents però alhora és alguna cosa bo", va agregar Fiol, qui va puntualitzar que les candidatures es presentaran el mateix dia del Congrés, i alhora va apuntar que en relació amb la ponència dels Estatuts pugui haver reajustaments ja que "no han de ser contradictoris" als del PP nacional. "Cal anar coordinats uns amb altres", va concloure.

En concret, la ponència d'Estatuts estarà coordinada des de Menorca per Antoni Juaneda i els seus vicecoordinadors són Mabel Cabrer (Mallorca), Miguel Jerez (Eivissa), Sandra Fernández (Noves Generacions) i Maurici Rovira (Palma). Pel que fa a la d'Estratègia política, serà coordinada des de Mallorca per l'alcalde de Marratxí, José Ramón Bauzà, i formaran part Enrique Fajarnés (Eivissa), Llorenç Brondo (Menorca), Óscar Fidalgo (NNGG) i Aina Ferriol (Palma).

Finalment, el coordinador de la ponència de Sistema productiu serà Carmen Castro (Eivissa) mentre que també els vicecoordinadors seran l'alcalde de Santa Margalida, Martí Torres (Mallorca), Fernando Villalonga (Menorca), Juan Gálvez (NNGG) i Marga Ferrando (Palma).