Gairebé 500 ajuntaments invertiran més de 223 milions del Fons Estatal Local a eliminar barreres arquitectòniques


Actualizado 24/2/2009 16:26:31 CET

MADRID, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

Un total de 458 ajuntaments espanyols dedicaran una part dels diners del Fons Estatal d'Inversió Local en projectes per eliminar les barreres arquitectòniques i millorar la mobilitat de persones discapacitades. En total, 223 milions d'euros per a 814 iniciatives repartides per 50 províncies i la ciutat de Ceuta.

La ministra d'Administracions Pública, Elena Salgado, va lliurar avui a una delegació del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) el llistat d'aquests projectes. Luis Cayo, president d'aquest comitè que agrupa unes 4.500 organitzacions del país, es va oferir perquè el CERMI validi les obres perquè aquestes siguin "òptimes" i ha expressat la seva satisfacció per aquestes iniciatives.

Elena Salgado ha explicat que, per nombre de projectes aprovats per a aquest fi, destaquen províncies com Barcelona (gairebé 30 milions, 49 municipis i 95 iniciatives), València (32 ajuntaments han destinat més de 20 milions a 64 projectes) i Sevilla (49 projectes de 23 municipis amb més d'11 milions).

Tot i això, també va voler destacar el pes d'aquestes obres sobre el total de les quals se'n van a fer en altres zones del país. A Sòria, per exemple, s'invertirà el 12 % del pressupost total que li correspon a la província a projectes a favor de la discapacitat; a les Illes Balears, el 10,5 % també del total i a Navarra, el 10 %.

Les obres públiques aprovades van a servir per eliminar barreres arquitectòniques als carrers i en edificis i instal·lacions públiques, a la col·locació de rampes, elevadors o plataformes per salvar obstacles i a la instal·lació d'ascensors en ajuntaments i dependències municipals.

Les obres d'eliminació de barreres atendran, per exemple, a la rebaixa de voreres o eliminació d'obstacles en ajuntaments, zones comercials, cascos antics de ciutats, piscines municipals, biblioteques públiques, consultoris mèdics, mercats, etc.

La major part de les plataformes elevadores o ascensors finançats amb aquests fons s'instal·laran en accessos a ajuntaments, centres escolars, centres socials, passos subterranis, associacions de veïns o residències de la tercera edat.