El GOB afirma que la desestimació del seu recurs contra el camp de golf "no suposa que el projecte sigui legal"


Actualizado 22/10/2010 17:31:49 CET

PALMA DE MALLORCA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

El GOB ha subratllat que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) de desestimar el seu recurs contenciós administratiu contra la construcció del camp de golf de Son Bosc, en s'Albufera de Muro, "no suposa de cap manera que el projecte sigui legal", tal com, segons la seva opinió, "pretenen donar a entendre els promotors".

En un comunicat, el GOB ha recordat que ha presentat aquest recurs contra la Conselleria de Medi ambient per no suspendre les obres del camp de golf de Son Bosc "en vista d'un informe d'Agents de Medi ambient que indica la presència a la zona d'hàbitats d'interès comunitari prioritaris emparats per la Directiva Europea 92/43/CEE.

Després de lamentar la decisió del TSJIB, l'organització ecologista ha apuntat que manté, al costat del PSM, interposat un altre recurs contra la llicència d'obres, que, ara mateix, encara no ha estat sentenciat pel Tribunal Superior de Justícia, i sobre el qual "es determinarà si aquest projecte és o no és legal".

Mentre que el jutge decideix sobre la legalitat o no de la llicència, el GOB ha recalcat que ha intentat aconseguir la paralització cautelar atenent als "danys irreparables que es poden produir a la zona si es permet que continuïn les obres durant la tramitació del recurs".

"Lamentablement, la justícia no ha considerat adequada aquesta mesura i, ara mateix, una part de Són Bosc ja ha estat arrasada", ha assenyalat.

D'altra banda, malgrat la desestimació del seu recurs, ha apel·lat als actuals dirigents de la Conselleria de Medi Ambient a "verificar l'informe dels Agents de Medi Ambient que en el seu moment van localitzar la presència d'hàbitats prioritaris d'interès comunitari en Son Bosc".

En el seu cas, ha considerat que s'haurien d'adoptar les mesures "pertinents" per a la seva protecció, entre les quals figura la tramitació de la zona com Lloc d'Interès Comunitari. Així, ha censurat que aquest informe ha estat "silenciat i amagat per part dels anteriors dirigents de la Conselleria de Medi Ambient".

Finalment, l'entitat conservacionista ha lamentat que la informació sobre la decisió judicial, "i més i han estat un litigi entre el GOB i la Conselleria de Medi Ambient", hagi arribat abans als promotors del camp de golf que als serveis jurídics del GOB. "Desconeixem els detalls d'aquest funcionament un tant anormal del trànsit de la informació judicial en aquest cas", ha conclòs.