González Pons: "Aquesta setmana l'acabem el doble de pobres del que la vam començar"


Actualizado 4/3/2011 17:33:59 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

El vicesecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, ha afirmat que l'anunci aquest divendres de l'augment dels tipus d'interès, sumat a la pujada de l'IPC i del preu de la gasolina que està tenint lloc aquests dies, provocaran que el país acabi aquesta setmana "el doble" de pobre del que la va començar.

Així ho ha manifestat Pons durant la seva intervenció en la convenció autonòmica que s'està celebrant entre aquest divendres i dissabte a Palma per presentar el Programa marc electoral del PP amb el qual el partit dóna el tret de sortida a la campanya electoral amb vista als pròxims comicis autonòmics i municipals del 22 de maig.

El popular ha asseverat que el poble espanyol "està clamant per un canvi" i perquè els qui arribin al govern després de les pròximes eleccions ho facin renovats i amb la capacitat de generar un canvi al país. "Ens estan demanant que guanyem les eleccions", ha assegurat, però "no per fer com Estan de mateix fent els socialistes", sinó que "per canviar". "Mentre Espanya dorm, el món es transforma. I quan Espanya es desperti es trobarà un món diferent al qual havia quan nostra crisi particular va començar".

González Pons ha apuntat que el programa marc que ha elaborat el partit proposa quatre idees "revolucionàries", com són: "dir la veritat", "posar ordre en l'economia", "reduir la despesa pública" i "apostar per l'educació". "Quatre coses que van haver d'haver-se fet fa un temps i de les quals aquí ningú ha sentit parlar els últims anys".

D'altra banda, el popular ha afirmat que "el govern de Zapatero s'ha assentat sobre la mentida". En aquest sentit, ha assenyalat que primer "ha començat negant la crisi econòmica, i la crisi vi", després "va continuar negant" que el sistema financer espanyol "tingués problemes com la de la resta de països del món, i els problemes s'han presentat". "Ara nega que les reformes del sistema energètic, que precipitadament i de manera improvisada està emprenent, hagin de veure amb una possible falta de subministrament".

Per a González Pons, el Govern està assentat en "la mentida" i ha postil·lat que "des de la mentida és impossible legitimar-se davant dels ciutadans" i "impossible" convèncer-los "de cap veritat". Alhora, ha afegit que el president del Govern "ha estat elegit pels espanyols, però no està governat per als espanyols, sinó per mantenir-se".

A més, ha incidit que les administracions públiques "han de estrenye's el cinturó" i ajustar-se als recursos que tenen. Sobre això, ha dit que "amb els socialistes els pocs que hi ha són per a burocràcia", mentre que amb el PP són "per als ciutadans".

En aquesta línia, ha matisat que l'Estat ha de disposar de l'estructura administrativa que es pot permetre. "Ni una carpeta però d'administració que aquelles que ens podem permetre, perquè tots els recursos que destinem a l'administració els estem traient de les petites i mitjanes empreses, dels autònoms i de la creació de llocs de treball". "Com més poses en despesa administratiu, menys tens per a l'economia real", ha postil·lat.

El vicesecretari de Comunicació ha subratllat que una altra de les línies del programa marc és l'aposta per l'educació. Així, ha assenyalat que hi ha més d'un 40% de desocupació entre la joventut. "Sol els podem posar en marxa al futur si els donem l'educació que els permeti ser competitius". Per a això, ha remarcat que cal potenciar l'ús de les noves tecnologies i l'impuls de l'anglès entre els joves.

González Pons ha conclòs dient que "el canvi cal" i que aquest ho representa el PP. Així, ha emfatitzat que els ciutadans van a elegir en les pròximes eleccions ens si volen que "les coses segueixin com estan" o si, per contra, volen un canvi. "Nosaltres representem l'esperança", ha assegurat el popular.