Govern central descarta que les taques de fuel que van aparèixer l'agost de 2009 a Eivissa procedeixin del Don Pedro


Actualizado 29/12/2009 16:27:26 CET

MADRID, 29 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Govern espanyol remarca que els dispositius de Salvament i Seguretat Marítima van actuar de manera "ràpida, diligent i eficaç" en la presència d'una taca de combustible davant de la costa d'Eivissa el 26 d'agost del 2009. Així i tot, manifesta que no ha estat possible evitar la deriva de petites taques d'hidrocarbur a enclavaments del litoral eivissenc.

A més, l'executiu assegura que l'estudi científic de les mostres preses del fuel descarta que la seva procedència sigui del vaixell Don Pedro, que roman enfonsat a la costa de l'illa des d'estiu del 2007.

Així ho exposa l'executiu central en resposta a la pregunta parlamentària formulada pels diputats del PP José Ignacio Landaluce i Enrique Fajarnés, els qui van sol·licitar informació sobre les causes per les quals no es va evitar la dispersió d'aquesta taca i si la seva procedència podia estar relacionada amb el peci.

En la seva resposta, el Govern precisa que el Centre Superior d'Investigacions Científiques determina que l'hidrocarbur detectat no procedeix del Don Pedro.