El Govern pagarà més de 6,3 milions d'euros en ajudes a explotacions de fruits amb clofolla


Actualizado 20/10/2010 21:54:37 CET

MADRID, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Presidència abonarà al sector agrícola més de 6,3 milions d'euros corresponents a la línia d'ajudes a la producció de fruits amb clofolles, bàsicament per a ametlles i garrofes, que començaran a abonar-se a final d'aquest mes, segons ha informat aquest dimecres el conseller Albert Moragues.

A l'entrada del Consell Consultiu i Conferència Sectorial d'Agricultura que se celebra a Madrid, el conseller ha indicat que aquestes subvencions són "molt importants" per a un sector que comprèn moltes hectàrees de cultiu i es va congratular de poder desplegar aquest muntant econòmic als pagesos en un context "dur" com l'actual.

Aquestes ajudes beneficien als pagesos en funció de les hectàrees de cultiu de fruites amb clofolla que tenen en les seves explotacions. El repartiment dels fons es distribueix, fonamentalment, entre els cultius d'ametlla i garrofes localitzats a Mallorca i les illes pitiüses.

D'altra banda, en la Conferència Sectorial s'acordarà la transferència a Balears de 121.473 euros per a aquest fi en concepte de romanent, tal com ha reclamat el Govern, per poder oferir cobertura a totes les demandes efectuades pel sector agrícola.

Des del Govern es recorda que els Fons Europeu Agrícola de Garantia Agrícola (FEAGA) subvenciona 155,58 euros per hectàrea, a més de 17,415 com a complement per als professionals.

En total, les explotacions de l'aquest sector a Balears rebran 3,8 milions d'euros procedents dels fons comunitaris, mentre que rebran 2,4 milions d'euros en aportacions del Govern i de l'executiu autonòmic, units a altres complements i romanents.

La superfície beneficiada d'aquestes ajudes a fruita seca a Balears concentra una extensió de 25.000 hectàrees, de les quals poc més de 700 corresponen a les illes pitiüses i la resta a l'illa de Mallorca. Entre totes les illes, sumen aproximadament 3.600 exploracions que rebran aquest tipus d'ajudes.