El Govern premia a 20 empreses del sector alimentari per reformular els seus productes per prevenir l'obesitat

Europa Press Islas Baleares
Actualizado: lunes, 21 junio 2010 16:11

PALMA DE MALLORCA 21 Jun. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Salut i Consum del Govern, Vicenç Thomàs, va lliurar avui un diploma acreditatiu a les 20 empreses del sector alimentari, de restauració i de càtering que han participat en el projecte europeu 'Food Pro-fit', en què s'ha dissenyat l'eina informàtica 'HANCPtool' amb la finalitat de prevenir l'obesitat i les malalties cròniques derivades d'ella.

La Conselleria de Salut ha estat guardonada dijous passat amb el Premi Estratègia per a la Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l'Obesitat (NAOS) pel Ministeri de Sanitat i Política Social de l'Executiu central amb motiu del desenvolupament de l'esmentada aplicació, per la qual cosa el Govern va premiar avui a les entitats participants en aquest projecte, que va comptar amb la col·laboració de la Direcció General de Salut Pública i Participació de la comunitat autònoma.

Segons ha recordat Thomàs, 'HANCPtool' és una eina en línia orientada a aplicar una reformulació nutricional en les empreses de la cadena alimentària amb la finalitat d'oferir aliments amb menys greixos saturades i reduir, així, la incidència de l'obesitat.

En aquest sentit, ha destacat que l'obesitat és la causant del 7% de les despeses del Sistema Nacional de Consum i que la hipertensió arterial és la responsable de més de la meitat dels casos d'ictus i del 45% dels infarts de miocardi que es registren a Espanya.

Després del lliurament dels reconeixements, en què van estar presents els representants de les patronals i de les entitats guardonades, el responsable autonòmic de Salut ha explicat que aquesta iniciativa s'emmarca dins d'un programa de la Unió Europea (UE) dotat amb 1,3 milions d'euros que pretén incorporar la salut a totes les polítiques comunitàries, ja que, segons ha afirmat, també tenen efectes en la salut totes aquelles decisions preses fora de l'àmbit de la sanitat.

Segons el conseller, la iniciativa de les empreses premiades avui permet, a més, introduir la salut com un "valor afegit" als seus productes i serveis, així com contribuir a la renovació de la salut pública perquè aquesta estigui present no només en les decisions preses en relació amb la sanitat, sinó en totes les decisions de les administracions.

BALEARS, UN LLOC "SALUDABLE"

La presidenta de l'Associació d'Empresaris de Restauració de Mallorca i propietària de la premiada cadena de restaurants '+Natural', Pilar Carbonell, ha afirmat que Balears és "el millor lloc del món" per parlar de 'Food Pro-fit', ja que la dieta mediterrània és "una marca amb reconeixement internacional" que permet donar un "valor afegit" a les illes com lloc "saludable".

Comercial Mallorquina de Carns S.A. (Matisa), 'Sa fàbrica de gelats' de Sóller, l'hotel Barceló Poble, l'Hospital Joan March, la residència universitària de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i el menjador del Col·legi Lluis Vives són altres de les entitats implicades en el desenvolupament 'HANCPtool' i que han estat llorejades aquest matí.

Contenido patrocinado