Incendi.- El Govern dóna per controlat el foc de Sant Joan (Eivissa)


Incendio Ibiza
REUTERS
Actualizado 30/5/2011 20:17:25 CET

PALMA DE MALLORCA, 30 May. (EUROPA PRESS) -

Els tècnics de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat han donat "oficialment per controlat", després de les últimes precipitacions registrades a Eivissa, l'incendi de Sant Joan que va començar dimecres de la setmana passada i en què finalment s'han cremat 1.576 hectàrees.

Així ho han decidit els tècnics després d'avaluar l'evolució de l'incendi, ha informat la Conselleria en un comunicat, en què han remarcat que el foc està estabilitzat i controlat, i no s'ha detectat cap increment de la superfície afectada, que es troba sota la vigilància i l'acció dels efectius d'extinció.

L'incendi ha passat aquest dilluns de nivell 2 a nivell 1, el que significa que ja no suposa cap amenaça per als nuclis urbans. Tot i això i malgrat que el foc es troba estabilitzat i controlat, es manté l'alerta davant de possibles rebrots i amenaces a habitatges aïllades o disseminades.

El conseller de Medi Ambient i Mobilitat en funcions, Gabriel Vicens, acompanyat pel gerent de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), Guillem Rosselló, es desplaçarà aquest dimarts a Eivissa per avaluar l'evolució de l'incendi que els últims dies ha afectat la Serra de Morna i els seus voltants.

Cal recordar que la responsable d'Interior, Justícia i Innovació en funcions, Pilar Costa, ha informat aquest matí que l'incendi es trobava "gairebé controlat", si bé "per prudència" desitjaven que passessin les hores de calor del migdia per a afirmar-ho amb total seguretat. Per aquesta raó, ha revelat que aquesta mateixa tarda es podria manifestar que estava "totalment controlat".

En aquest incendi hi ha hagut un total de 18 habitatges afectades amb danys de diferent consideració -una d'elles totalment calcinada-, així com dos cotxes i una autocaravana, a més de produir-se una important pèrdua ambiental.