PALMA DE MALLORCA 1 Oct. (EUROPA PRESS) -
La consellera d'Innovació, Interior i Justícia, Pilar Costa, juntament amb el director general d'Investigació, Desenvolupament Tecnològic i Innovació, Pere Oliver, presentarà demà el 'II Fòrum Internacional d'Investigació en Cuina i Nutrició a la Mediterrània', que començarà dilluns que ve, dia 5, i durarà fins al dia 7 d 'octubre al ParcBIT. Per a aquesta edició, la temàtica escollida és l'hort i l'oli.
Segons un comunicat, aquest any s'introdueixen en la reunió nous elements, com per exemple sessions de cuina en directe, coneguts com a 'show-cooking', i tallers. Alhora, el fòrum també tindrà la presència simultània de cuiners i científics per acostar el món de la investigació al món empresarial.
L'actualitat en els fogons és present amb l'anàlisi del tractament dels dos aliments estrella del fòrum, hort i oli des de la importància gastronòmica i nutricional de fregir aliments, les hortalisses com a font de gust i salut, cuinar hortalisses amb alguna cosa de ciència, el debat sobre temes candents com l'horta del futur o la nova onada del 'slowfoof', que a Balears té representants.