Isern: "Palma, Mallorca i Balears, de la mateixa manera que la resta d'Espanya, estan ferides, però no mortes"


Actualizado 4/3/2011 17:28:10 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

El candidat del PP a l'alcaldia de Palma, Mateu Isern, ha subratllat que "Palma, Mallorca i Balears, de la mateixa manera que la resta d'Espanya, estan ferides, però sota cap concepte estan mortes", i alhora ha assegurat que la gent "exigeix un canvi i sap que sol el PP és capaç de propiciar-ho" perquè, ha asseverat, és "l'única alternativa de govern".

Així s'ha expressat Isern a l'acte d'obertura de la Convenció Autonòmica que el PP celebra a Palma aquest divendres i dissabte, per presentar el Programa Marc del partit per a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals, i que dóna el tret de sortida a la campanya electoral.

El candidat a l'alcaldia, fa poc incorporat al primer pla de la política, ha assenyalat que el que li va portar a implicar-se en la vida pública ha estat el "ferm convenciment" que la societat palmesana necessita "una regeneració democràtica".

En aquest sentit, ha indicat que els ciutadans respiren "un sentiment de canvi", que el PP ha recollit per convertir-lo en el seu projecte polític. Isern ha dit que "Palma no és diferent de qualsevol ciutat de la resta d'Espanya", ja que té "les conseqüències de la crisi, de l'atur i d'una política ineficaç desenvolupada per un equip de govern en minoria, més preocupat per interessos partidistes i per no deixar governar al qual sí té la legitimitat per fer-ho, que a sortir al carrer per conèixer el sentir i patir de la gent".

Per aquesta raó, ha emfatitzat que el PP està disposat a "despertar a la ciutat" perquè torni a ser "el referent que era". "Aquest és i serà el meu compromís amb la ciutadania, si sóc alcalde d'aquesta ciutat em dedicaré en cos i ànima a millorar la vida dels seus ciutadans per fer de Palma o que mai va deure deixar de ser".

Per la seva banda, el president de la junta territorial del PP de Palma, José María Rodríguez, qui també ha intervingut amb un breu parlament, ha incidit que "no és casual" que Balears alberg aquesta convenció nacional de candidats autonòmics i el seu programa marc, i alhora ha agraït als presents que hagin acudit a aquest esdeveniment per mostrar així el seu suport al partit a les illes.

Rodríguez ha destacat la importància de les juntes territorials com braç del partit més pròxim als ciutadans i a les seves necessitats. En aquesta línia, ha afirmat que aquestes són "l'instrument més adequat per traslladar a tots els ciutadans l'esperança, l'impuls i la confiança" a través de les propostes del PP que "materialitzarà per canviar el rumb dolent de la situació actual".

El popular ha remarcat que les juntes locals del PP han de ser capaços de "mobilitzar als ciutadans dels municipis", de "traslladar a tots els veïns el missatge esperançador u la certesa que existeix una altra forma de fer les coses".

MÉS ATURATS I MENYS TEMPORADA TURÍSTICA

Finalment, la candidata del PP al Consell de Mallorca, Maria Salom, ha ressaltat que afronta la seva candidatura "mirant al futur, buscant solucions per a la gent i perquè Mallorca recuperi el lloc i la posició que mai hauria d'haver perdut".

Sobre aquesta qüestió, Salom ha informat als assistents que Mallorca "ha perdut la seva condició de privilegi d'antany", per apuntar després que a l'illa hi ha més de 120.000 aturats.

Alhora, ha assenyalat que la temporada turística "cada vegada s'escurça més" i que els mallorquins "ja no saben què fer per capejar el temporal d'una crisi que any rere any durant aquesta legislatura posa en evidència la inoperància, incapacitat i ingovernabilitat d'uns pactes minoritaris que regeixen l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes".

Així, ha subratllat que el partit apostarà a Mallorca per un programa que porti "reformes en les polítiques, retallades en els gats i rigor a l'exercici de la responsabilitat pública". "Jo em deixaré la pell perquè es produeixi el canvi a Mallorca", ha emfatitzat.

"Amb el lideratge dels nostres candidats i amb el programa seriós i valent del Partit Popular, Mallorca i Balears recuperaran un altre cop el camí de la modernitat, sent una altra vegada el referent europeu que sempre ha estat".