El jutge interroga aquest divendres a Bartomeu Vicens i la seva dona sobre la troballa d'11.000 euros dins de la presó


Actualizado 28/4/2011 20:55:58 CET

Funcionaris de presó van confiscar els diners en una capsa de sabates que Antònia Martorell volia lliurar al seu marit

PALMA DE MALLORCA, 28 Abr. (EUROPA PRESS) -

El titular del Jutjat d'Instrucció número 2, Juan Ignacio Lope Sola, interrogarà aquest divendres, a partir de les 10.00 hores, a l'exportaveu parlamentari de UM, Bartomeu Vicens, i a la seva dona, Antònia Martorell, imputats per un delicte de blanqueig de capitals i un altre contra la Hisenda Pública després que a aquesta li fossin confiscats 11.000 euros en bitllets de 500 quan el passat 9 d'abril va acudir a la presó per veure al seu marit, qui compleix condemna al centre penitenciari de Palma per una peça separada del cas Son Oms.

D'aquesta manera, Vicens haurà de ser excarcerat perquè pugui prestar declaració davant del magistrat instructor dels casos Són Oms i Maquillatge, en els que l'exdirigent 'uemita' està sent investigat. Vicens es troba privat de llibertat des de juliol del 2010 després que el Tribunal Suprem rebaixés a tres anys de presó la pena de quatre anys i mig imposada a l'exdiputat per pagar 12.000 euros públics al seu comptable particular per un informe plagiat d'internet.

Tant Vicens com Martorell, defensats pels lletrats Eduardo Valdivia i Jaime Campaner, seran interrogats aquest divendres al voltant a la troballa de 22 bitllets de 500 euros en una capsa de sabates que anava a lliurar a l'imputat, i que han estat interceptats pels funcionaris de presó abans que poguessin arribar a mans del també ex conseller insular de Territori, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

Arran d'aquests fets, el director de la presó va elaborar un informe sobre els fets i ho va remetre a la Fiscalia, mentre que els diners confiscats ha estats després lliurats al Jutjat. Lope Sola va ordenar d'aquesta manera l'obertura d'una investigació a fi d'aclarir aquestes circumstàncies.

Cal recordar que Vicens ha estat condemnat en el marc d'una peça separada del cas Son Oms perquè considera provat que va ordenar el pagament de 12.020 euros públics a començament de 2007 al seu assessor fiscal per l'elaboració d'un informe sobre el valor del sòl que va estar copiat d'internet. D'aquesta manera es va convertir en el primer diputat balear condemnat i fins que va abandonar el seu escó el desembre del 2009 -l'endemà de ser dictada la sentència-, d'ell depenia la majoria parlamentària del Govern.

Això malgrat que, d'acord al reglament del Parlament, es podria haver donat la circumstància que Vicens hagués mantingut l'escó fins i tot estant ingressat a la presó, tenint en compte que l'article 8.2 estableix que el diputat quedarà suspès en els seus drets i prerrogatives en el cas que hi hagi una sentència ferma judicial contra ell, possibilitat que el llavors parlamentari del Grup Mixt no va esgotar per recomanació dels seus advocats.

Ara s'enfronta amb una altra petició de pena de sis anys de presó per part de la Fiscalia Anticorrupció dins del cas Can Domenge, una altra de les causes en les quals està imputat i en què s'investiga la venda presumptament irregular dels solars palmesans per trenta milions d'euros, la meitat del seu valor en el marc i del que oferia la mercantil Núñez y Navarro, querellant en aquest procediment.