PALMA DE MALLORCA, 14 Ene. (EUROPA PRESS) -
L'estand del Govern a la Fira Internacional de Turisme (Fitur), que es farà la setmana que ve a Madrid, oferirà per primera vegada "olors figuratius" creats per un dels millors perfumistes d'Espanya, Dario Sirerol, que ha dissenyat quatre aromes que identifiquen de manera diferenciada a cadascuna de les illes, així com un cinquè que "els reuneix a tots", en el que constitueix una autèntica metàfora olfactiva.
Aquesta és la principal novetat d'una proposta presentada avui pel conseller de Turisme, Miquel Ferrer, que ofereix, a més, d'un espai on reunir-se per a les empreses i institucions de les illes, música i efectes de so ambiental, una estètic joc de llums en el sostre i, en línia amb les recents promocions posades en marxa per l'Ibatur, explotarà un altre cop la imatge del tenista mallorquí Rafa Nadal.
El muntatge, que a més de Fitur es repetirà en les altres dues fires turístiques més importants --ITB el març a Berlín i WTM el novembre a Londres--, consisteix a un disseny modular amb una plaça central, il·luminat a base de làmines de colors canviants que creen una ambientació especial en què es combina música, olors i sensacions, serà "capaç de captar l'interès dels visitants de la fira", ha assegurat l'arquitecte Vicenç Mulet, coordinador del projecte.
Per al conseller, el nou estand basarà el seu èxit en un "canvi en la política de contractació", ja que el disseny d'aquesta superfície firal ha estat encarregat directament al gabinet especialitzat VMA Projectes, per 69.000 euros, mentre que "es va licitar només la construcció" posterior del mateix. Tot això amb la mateixa partida econòmica que l'any passat, un total de dos milions d'euros.
Segons ha apuntat Ferrer, en aquesta ocasió "no s'ha incrementat el pressupost respecte a anys anteriors, sinó que s'han aprofitat bé els recursos" per crear un espai que alberga "tots els elements que necessitem per a promocionar Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera", va arrodonir la directora de l'Ibatur, Susanna Sciacovelli, qui va coincidir amb el conseller que l'estand d'aquest any "marcarà un punt d'inflexió" en la promoció balear.
El seu desenvolupament es va prolongar durant gairebé vuit mesos, en els que un ampli ventall d'experts i professionals van aportar la seva experiència i coneixements, de manera combinada amb els tècnics de l'Ibatur, creant un espai que el director general de Promoció no va dubtar a qualificar de "molt funcional", amb l'objectiu de traslladar al públic un missatge, que les Illes Balears "són competitives i innovadores" en el que a turisme es refereix.
Finalment, el gust serà un altre dels sentits a conquistar des de l'estand del Govern en Fitur, ja que, el restaurant que disposa oferirà dinars elaborats per tres cuiners per a 60 persones cada dia durant totes les jornades que dura la fira --del 20 al 24 de gener-- i que seran degustats, entre d'altres, per periodistes especialitzats en gastronomia, de manera que es prioritzarà l'ús de productes autòctons.