El Museu de Mallorca alberga l'obra ceràmica 'Orígens' de l'artista Elisenda Pipió Gelabert


Actualizado 10/3/2008 16:17:38 CET

La idea li va venir al cap l'artista mentre reflexionava sobre les seves obres asseguda al pati del Museu

PALMA DE MALLORCA, 10 de març (EUROPA PRESS)

El Museu de Mallorca acollirà a partir de demà 'Orígens', muntatge artístic de la ceramista Elisenda Pipió, que va ser concebut i produït expressament per a aquest emplaçament i que intenta expressar "els orígens de la societat" a manera de "cercle obert perquè cadascú hi pugui entrar i no oblidar els seus punts de partida".

En roda de premsa celebrada en el Museu, el director general de Cultura, Pere Joan Martorell, la directora del Museu, Joana Maria Palou, i la pròpia artista, nascuda a Saragossa però resident a Mallorca des fa 25 anys, van presentar l'obra, que es podrà visitar al pati del Museu de Mallorca entre demà i el proper 27 d'abril.

Així, Martorell va explicar que amb aquest projecte s'intenta que hi hagi "una conjunció" entre els espais oberts amb els quals compte Palma i la ciutadania, per a així "dinamitzar, a nivell cultural la societat de les illes". La directora del Museu, per la seva part, va afirmar que "s'usen els espais de l'edifici a conveniència de tot el món", perquè artistes nascuts o establerts a les Illes tinguin un espai on poder presentar les seves propostes.

En aquest punt, Elisenda Pipió Gelabert va explicar amb detall la seva obra, recordant que el "cercle obert" consta de tres blocs bàsics que intenten unir tres grups de peces en negre, amb uns gups referencials al punt origen, perquè "sempre tinguem en compte els nostres punts de partida, els nostres orígens".

A més, va insistir que l'obra va ser creada per ser exposada expressament al pati del Museu, ja que, tal com va explicar, "la idea li va sorgir asseguda al pati mentre pensava en les seves obres".

Alhora, va fer referència als orígens afirmant que "són orígens personals, i també socials". A més de les peces de ceràmica que componen 'Orígens', el Museu ha editat una publicació que mostra els esbossos preparatoris de la instal·lació com "referent plàstic, didàctic i, també, com testimoni del muntatge".

L'artista, al costat de la directora del museu, ha volgut remarcar que va voler exposar la seva obra en el Museu ja que és, segons va constatar, "una institució receptora i difusora de conceptes contemporanis arrelats en la història i en la tradició de Mallorca".