Nova Rumasa posa a la venda els seus quinze hotels en bloc o de manera individual


Actualizado 4/3/2011 14:49:00 CET

MADRID, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

Nova Rumasa ha posat a la venda els quinze hotels d'Espanya que integra sota el grup Hotasa, actualment en fase 'preconcursal', amb la intenció de desprendre's d'ells en bloc, agrupats o de manera individual, ha informat aquest divendres la companyia de la família Ruiz-Mateos.

El Grup d'empreses ha comptat a la consultora internacional Christie+Co per assessorar-lo en la venda dels esmentats actius, set d'ells ubicats a Balears, sis a les Canàries i dos a Andalusia, de manera que Nova Rumasa només es quedaria, en principi, amb el complex turístic que la família posseeix a Santo Domingo (República Dominicana).

La companyia, que summa una trentena de societats que han sol·licitat acollir-se a l'article 5.3 de la Llei Concursal de manera independent, apunta que tots els hotels són rendibles i que la plantilla, integrada per uns 1.100 treballadors, està satisfeta.

La directora general de Christie+Co, Inmaculada Ranera, ha destacat que tots els hotels es troben actualment "molt ben posicionats" en el seu segment i que alguns tenen el potencial de creixement afegit de poder ser reconvertits i reposicionats en una categoria superior.

"Tenint en compte l'evolució favorable del mercat hoteler de vacances tant a Balears com les Canàries i les costes espanyoles, la compra d'aquests hotels podria significar una excel·lent oportunitat per a aquelles companyies interessades a invertir en aquestes zones", ha destacat. La consultora, que pertany al grup inversor britànic Christie, ha obert les seves oficines a Espanya en 2000.

Fonts sindicals van subratllar, en declaracions a Europa Press, que els hotels segueixen funcionat amb normalitat i que els treballadors estan cobrant els seus salaris sense retards, tot i que van reclamar fa poc la venda total o parcial dels hotels abans de l'estiu per evitar el concurs de creditors.