Palma Arena.- Sampol creu "inadmissible" que no "s'assumeixin responsabilitats" i exigeix la dimissió d'Estaràs


Actualizado 18/8/2009 19:53:20 CET

PALMA DE MALLORCA, 18 Ago. (EUROPA PRESS) -

El senador autonòmic per les Balears, Pere Sampol, ha considerat avui "inadmissible" el fet que els polítics relacionats amb el 'Palma Arena', que investiga el presumpte cas de corrupció al voltant a la construcció del velòdrom del mateix nom, i va exigir avui a l'ex vicepresidenta del Govern i actual presidenta del PP a les illes, Rosa Estaràs, que dimiteixi ja que "els seus subordinats van tenir un paper decisiu" en la gestió de la trama.

Sampol ha criticat que el PP "intenti desviar l'atenció a qüestions menors", com el tema de la conducció dels detinguts fins als Jutjats, i va posar èmfasi en la necessitat que també el portaveu del partit a l'Ajuntament de Palma i imputat en el cas, Rafael Durán, present la seva dimissió ja que és "inadmissible" que continuï en el càrrec després d'haver afirmat que "va signar un contracte sense llegir-lo".

En declaracions a Europa Press, el senador ha remarcat que l'ex president del Govern balear, Jaume Matas, va tenir un "paper directíssim en el tema" i ha assegurat que Estaràs no s'hauria de "rentar les mans" i excusar-se assenyalant que "no és responsable del que van fer els seus subordinats", ha indicat Sampol.

En aquest sentit, va diferenciar les responsabilitats polítiques de les penals i ha assegurat que Matas és el "responsable de tot el que han fet" ja que ha estat ell qui "va nomenar tots els càrrecs" del seu Executiu.

Així, ha destacat que l'exlíder del Govern deuria "haver vingut ja" a Balears "per explicar com un projecte de 48 milions es converteix en un de 110 milions". Tot i això, el senador no es va mostrar confiat que els populars "assumeixin responsabilitats" ja que no ho van fer en el metro. "Crec que només els expulsarà de la política els jutges o els electors", ha assenyalat.

Finalment, ha lamentat que el PP estigui "intentant contaminar" la vida política, així com la "poca vergonya" de la formació a l'hora de sol·licitar un "tracte de favor, diferent de la de qualsevol ciutadà", ha dit referint-se al trasllat dels detinguts en l'Operació Espasa.