El PP critica que el Govern no hi hagi adjudicat l'obra de reparació del mur del tren de Manacor


Actualizado 22/10/2010 21:29:19 CET

PALMA DE MALLORCA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

El PP ha criticat la "paràlisis" del Govern per no haver adjudicat encara l'obra de reparació del mur del tren de Manacor, després de cinc mesos de l'accident que va ocasionar una trentena de ferits, i ha augurat que la Conselleria de Mobilitat no complirà el termini anunciat per la qual cosa la línia no estarà reparada a final d'aquest any.

Després d'una visita al lloc de l'accident, el PP ha reprotxat la "falta de transparència" de la Conselleria per haver-se "negat" a fer una auditoria tècnica i jurídica "sol·licitada pel Parlament". La diputada Mabel Cabrer ha considerat "vergonyós" que l'obra de reparació no hagi estat adjudicada i ha indicat que aquest fet demostra el "poc interès" de la Conselleria a resoldre aquesta situació.

"Al no haver estat adjudicada encara i tenint en compte que es necessitaran quatre mesos d'execució, és completament impossible", ha dit Cabrer en relació amb la possibilitat que la línia estigui reparada a final del 2010.

A més, la popular s'ha preguntat "què és ho ha d'ocultar" aquest departament "al negar-se a fer una auditoria jurídica i tècnica". "Crida l'atenció que el Govern no hagi tingut cap problema a gastar-se 2'5 milions d'euros en un auditora per al metro i que, tot i això, per al tren de Manacor, obra del passat Pacte de Progrés, es realitzi un petit estudi de 154.000 euros", ha criticat.

D'altra banda, Cabrer ha afegit que el mur caigut no es trobava en el projecte inicial, sinó que ha estat introduït al modificat número 2, en què no s'incloïen plans de la seva armadura ni de càlcul d'aquesta. La diputada ha subratllat que el fet que fora signat pel "fals enginyer, Pedro Sintes, algú a qui segons la popular, "el conseller s'esforça a tapar i protegir".

El PP ha lamentat la falta de transparència de la Conselleria, al "negar-se" a lliurar al seu grup diferent documentació com l'informe del professor de la UIB Antoni Cladera, les denúncies sobre seguretat del Comitè d'Empresa, o la còpia de les certificacions d'obra del tren de Manacor, entre d'altres aspectes.

La diputada ha acusat al conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens, que "menteix" al dir que el PP va tenir parat el tren durant nou mesos en el passat legislatura després de l'accident de Son Tey, ja que va estar en obres cinc mesos i mig, i es va començar a treballar des del primer dia incloent caps de setmana, ha remarcat el PP.

Per aquesta raó, els populars han exigit a Vicens màxima celeritat amb l'adjudicació de les obres de reparació així com una major transparència en aquest tema. "Volem que els ciutadans tornin a tenir aquest servei públic com més aviat millor amb les totes les garanties per a la seva seguretat, ja que és la infraestructura que més accidents ha patit des de la seva posada en marxa", ha conclòs Cabrer.