Prenen possessió dels seus càrrecs els nous directors insulars del Consell de Mallorca


Actualizado 18/2/2010 18:13:34 CET

PALMA DE MALLORCA, 18 Feb. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, va presidir avui l'acte de presa de possessió dels directors insulars i secretaris tècnics en el govern de la Institució insular.

Així, Armengol va donar la benvinguda als nous càrrecs en el govern insular i els ha demanat "treball intens" i l'"exercici del treball de servei públic" que aquest implica des de la "transparència, el compromís i la il·lusió que calen, especialment en els moments de dificultats econòmiques actuals".

Alhora, també han assistit a l'acte els consellers insulars de presidència, Cosme Bonet; Medi Ambient, Marilena Tugores; Obres Públiques, Hisenda i Innovació, Antoni Alemany; Territori, M. Lluïsa Dubon; Esports, Joventut i Igualtat, Josefina Ramis, i Cooperació Local i Interior, Miquel Rosselló.

D'altra banda, Armengol ha destacat com el Consell porta a terme una tasca centrada en la política social com "eix vertebrador" de la comunitat i en col·laboració entre institucions, amb el Govern, els 53 ajuntaments de Mallorca i els agents socials i econòmics de l'illa.

Respecte a la composició dels departaments, a Hisenda, Obres Públiques i Innovació, Ernesto Santamaria ha estat nomenat director insular de Carreteres; Antoni Sureda és el nou director insular d'Innovació i Maria Mercedes Mateos-Canyer ocupa la secretaria tècnica del departament.

Al departament de Medi Ambient, José Maria Ferrà assumeix el càrrec de director insular de Gestió de Residus i Maria del Pilar Ramos ocupa la secretaria tècnica del departament.

El departament de presidència està integrat pel nou director insular de Relacions Ciutadanes, Bartomeu Aguilar; la directora insular de Projectes, Maria Antònia Ferrari; i el director insular de presidència, Pere Joan Pons. La secretaria tècnica del departament d'Esports, Joventut i Igualtat ho ocupa Elisa Martín; i al departament de Territori, Miquel Àngel Veny és el nou secretari tècnic.

Finalment, la nova composició del govern del Consell de Mallorca redueix deu càrrecs públics dels 17 que es van destituir i suprimeix dos Conselleries, responent al compromís anunciat per Armengol de portar a terme una reestructuració en el si de l'equip de govern insular.