Quely es modernitza i presenta una nova galeta que servirà de base per a tapes i pintxos

Europa Press Islas Baleares
Actualizado: miércoles, 25 febrero 2009 14:45

PALMA DE MALLORCA 25 Feb. (EUROPA PRESS) -

La companyia d'alimentació Quely va posar en marxa una iniciativa modernitzadora del seu producte que culmina ara amb el llançament d'una nova galeta, basada en les seves especialitats tradicionals, principal novetat de la qual és que servirà com a base per a l'elaboració de tapes i pintxos en substitució de l'habitual llesca de pa o de torrades.

El producte ha estat presentat avui al Museu d'Art Contemporani de 'Es Baluard' a Palma, en un acte al qual hi van acudir diversos responsables de Grup Quely, destacant el seu conseller delegat, Gabriel Coll, i el director general de la companyia, Lluís Maicas; així com la consellera d'Economia i Turisme del Consell de Mallorca, Bel Oliver, els quals van donar a conèixer que la nova línia de negoci es flama 'IQ Càtering'.

Amb aquesta incorporació, la firma galetera amb seu a Inca (Mallorca) dóna un pas endavant en el pla estratègic que va traçar ara fa un any, i amb el qual preveu encarar l'actual situació de crisi econòmica, sustentat en tres pilars, que Coll va definir com "reenginyeria interna", "apostar per la pròpia marca" i "vendre més", la qual cosa ha considerat "complicat" en temps de crisis.

Segons el conseller delegat, la imatge que tenia el consumidor de Quely era que el seu producte era "tradicional", de manera que ara la companyia es planteja transformar-la en "innovadora" i, per a conseguir-ho, "com la única cosa que hem fet ha estat recollir el que cadascun intenta fer a casa seva", que va sintetitzar a posar algun tipus d'aliment que l'acompanyi bé.

Per la seva banda, Oliver ha destacat que la iniciativa de Quely és "innovadora" i "molt important per la unió entre tradició i modernitat que implica", pel que ha explicat que el seu departament de la institució insular aportarà tot el seu suport a la comercialització d'aquest producte, d'arrel tradicional però "en un format nou" i amb el clar segell del seu origen balear, ha indicat.

Concretament, 'Quely Tapa' és una galeta d'oli salada, especialment dissenyada per mantenir-se cruixent i "com acabada de fer", independentment dels ingredients que es posin sobre la seva superfície. I, en la seva creació, van participar el pintor i escultor Lluís Maraver i els cellers Macià Batle; mentre que la posada en marxa de la divisió 'IQ Càtering' va suposar la contractació de set nous treballadors fixos per a la seva fàbrica d'Inca, als quals cap agregar altres eventuals.

Cap recordar que Quely, amb 155 anys d'existència, és una de les empreses més conegudes en el ram de l'alimentació balear, com prova el fet que els seus productes són presents al 90% de les llars mallorquins, segons un estudi encarregat per la mateixa firma. Tot i això, l'estiu passat ha començat a veure com baixaven les seves vendes, en una tendència que encara no remet, de manera que fa poc va decidir reduir el preu dels seus productes i deixar de fabricar 'marques blanques'.

Contenido patrocinado