Salut i Economia es troben disposats a ajudar al Col·legi de Farmacèutics perquè aconsegueixin un préstec


Actualizado 22/10/2010 21:20:04 CET

PALMA DE MALLORCA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Salut, Vicens Thomàs, ha assegurat que tant el seu departament, com la Conselleria d'Economia estan disposades a ajudar al Col·legi de Farmacèutics perquè trobin avals que els permetin obtenir un préstec i així pagar a les farmàcies la facturació de les receptes de la Seguretat Social.

Alhora, l'Ib-Salut abonarà a aquesta entitat les factures d'octubre, novembre i desembre a final de gener del pròxim any, quan hi hagi rebut la partida pressupostària per a 2011.

Thomàs ha fet aquestes declaracions davant dels periodistes sobre la informació que aquest divendres publicava el "Diari de les Balears", en la qual explicaven que el Servei de Salut de les Illes s'havia quedat sense diners per pagar al Col·legi de Farmacèutics que actua com a mediador entre les farmàcies i l'Ib-Salut a l'abonament de les receptes de la Seguretat Social.

En aquest sentit, el conseller ha admès que el Servei de Salut ha hagut d'"endarrerir" el pagament durant un període de temps per un "problema" amb el pressupost i que a causa que les "oficines de farmàcia" són uns proveïdors "especials" sempre han comptat amb el "suport" de l'Administració.

Per aquesta raó, Thomàs ha manifestat la seva disposició a trobar solucions "factibles" com la recerca d'"avals" perquè aquesta entitat pugui obtenir un préstec per pagar a les farmàcies els medicaments de la Seguretat Social fins a finals d'any, ja que en gener l'Ib-Salut ja tindrà el pressupost per fer front a un altre cop a aquesta despesa.

Pel que fa a l'abonament d'aquestes factures, el titular de Salut ha assegurat que el Col·legi de Farmacèutics com proveïdors "especials" cobrarà abans que altres proveïdors de la Conselleria.