Sant Josep i el Consell d'Associacions de Majors organitzaran activitats per tal de fomentar la vida saludable


Actualizado 24/2/2009 16:19:32 CET

EIVISSA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Sant Josep i el Consell d'Associacions de Majors d'Eivissa van acordar avui impulsar una sèrie d'activitats destinades a fomentar la vida saludable a la localitat.

Una decisió que es va adoptar en el curs de la celebració d'una trobada entre totes les agrupacions que componen aquest consell i la regidora de Benestar Social del municipi, Pilar Ferrero, a qui els portaveus de l'entitat van presentar avui les activitats previstes per a aquest any i els temes que consideren prioritaris.

Aquestes jornades de Vida Saludable s'estendran a tots els nuclis urbans del municipi, segons ha avançat a Europa Press la regidora. Es tracta, segons ha concretat l'edil, de difondre els beneficis d'un estil de vida adequat, informant a la població de risc sobre els sistemes de prevenció en àmbits tan diversos com la nutrició per poder reduir la incidència de les malalties cardiovasculars en un determinat grup social.

Aquestes jornades es realitzaran al llarg de tot el primer semestre de l'any en Sant Josep, Cala de Bou, Sant Agustí, és Cubells i Sant Jordi.

D'altra banda, el Consell d'Associacions de Majors també va donar a conèixer els criteris de subvenció que adoptarà aquest exercici el consistori per recolzar les activitats dels col·lectius.

Per primera vegada, des de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia s'ha establert unes bases "per tal de poder regular aquestes subvencions i on s'estableix l'obligatorietat que aquestes associacions estiguin inscrites a l'Ajuntament". Alhora els interessats hauran de presentar un programa d'activitats i un pressupost d'execució.

Aquestes subvencions s'atorgaran en funció del nombre de socis de cada col·lectiu, de les activitats previstes i de la repercussió social que tingui cada calendari, tal com ha conclòs Ferrero.