Santiago lamenta la desaparició del Ministeri d'Igualtat


Actualizado 20/10/2010 19:02:38 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, ha dit que lamenta la desaparició del Ministeri d'Igualtat que, després de la remodelació del Govern, s'inclourà al de Sanitat i Política Social.

Santiago ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa en la qual ha assenyalat que aquesta nova remodelació afecta a les illes per la desaparició del departament d'Igualtat i pel canvi de titular del Ministeri de Sanitat i Política Social, que serà abandonat per Trinidad Jiménez per ser gestionat per Leire Pajín.

En el cas concret de la modificació de la titular del Ministeri de Sanitat, Santiago ha afirmat que els preocupa especialment ja que les polítiques de dependència estan associades a aquest departament i ja és el tercer canvi que han experimentat aquestes polítiques ja que primer eren adscrites a Educació, després a Sanitat amb Jiménez i ara amb Pajín.

Pel que fa a la desaparició d'Igualtat, ha assenyalat que la creació d'aquest departament ha estat una aposta del Govern que ha durat escassament un any i mig i que, segons la seva opinió, hauria d'haver continuat.

En aquest sentit, ha indicat que el Govern espanyol deuria tenir cada vegada menys competències de gestió, com per exemple els departaments de Sanitat, Educació o Afers Socials, i crear ministeris "més polítics", com el d'Igualtat "que no gestionava però era molt polític".

Santiago ha subratllat que es pot fer un Govern auster amb un altre tipus de polítiques, si bé no amb la supressió de les d'igualtat, "que són un dels reptes pendents amb les democràcies europees". Alhora, entre la tasca portada a terme per la fins ara ministra d'aquest departament, Bibiana Aído, ha destacat la Llei de l'Avortament, la qual ha postil·lat que ha estat "un pas molt important" per a la societat.

Segons l'opinió de la consellera, la renovació del Govern "respon a una necessitat del PSOE, després del resultat de les primàries (de Madrid), de cara a la gestió que ha fet Jiménez, i de les necessitats de la ciutadania".

Santiago ha ressaltat la bona relació que tenia la comunitat amb Jiménez, i alhora ha destacat el fet que fora capaç d'aconseguir un "cert consens" en totes les Comunitats Autònomes en el tema de la dependència.