Successos.- Apareix el cos sense vida d'un dels dos pescadors desapareguts ahir en Cala Vedella, a Eivissa


Actualizado 29/12/2009 12:11:11 CET

El SEIB 112 continua ara mateix buscant a l'altre desaparegut, fill del mort

EIVISSA, 29 Dic. (EUROPA PRESS) -

El cos sense vida d'un dels dos pescadors eivissencs desapareguts ahir a la tarda ja ha estat localitzat pels tripulants de Salvament Marítim que participen en la recerca. El Servei d'Emergències de les Illes Balears, SEIB 112, va activar aquesta matinada un protocol de recerca dels dos desapareguts a la zona de penya-segats de Cala Vedella, al municipi eivissenc de Sant Josep.

Segons va detallar el SEIB 112 en un comunicat, el pescador mort és Toni T.M., vestit amb un mono blau i sogre de la dona que va donar l'alerta. Ara mateix els efectius continuen amb la recerca de Toni T.R., de 34 anys, fill del passat.

Així, el protocol ha estat activat al voltant de l'una de la matinada i ara mateix es troben realitzen les tasques de recerca dos agents de la Guàrdia Civil, una embarcació de Salvament Marítim amb tres tripulants a bord i un agent de la Unitat Operativa d'Emergències. A més, des de les 6.30 hores es van sumar a la recerca efectius de Protecció Civil i la Policia Local.

El SEIB 112 va activar el protocol de recerca després de rebre una telefonada de la dona d'un dels desapareguts qui ha informat que el seu marit, de 34 anys, i el seu sogre havien sortit a pescar a les 18.00 hores i tenien previst tornar al voltant de les 21.00 hores. Alhora, la dona va comunicar que els dos desapareguts no contestaven a les seves trucades telefòniques.

Com a conseqüència de la cridada d'alerta, el SEIB 112 va posar en marxa immediatament el corresponent operatiu de recerca i va constatar que, efectivament, el telèfon mòbil d'un dels desapareguts activava el contestador automàtic. A les 3.36 hores l'operatiu de recerca va trobar les pertinences dels pescadors sota un penya-segat, en una zona de difícil accés, el que va provocar que poc després el SEIB 112 desplacés a un psicòleg de guàrdia per atendre a la família dels desapareguts que es trobaven al lloc dels fets.

Segons el SEIB, a les 4.06 hores s'ha confirmat el seu hipòtesi d'una possible caiguda dels dos pescadors a l'aigua, el que va provocar que es reforcés la recerca per mar mitjançant mitjans aeris i marítims.

Ara mateix contínua la recerca de l'altre desaparegut, Toni T.R., de 34 anys, i que anava vestit amb uns texans i una camisa fosca.