Tècnics de SFM visiten el TRAM d'Alacant per traslladar el model a la futura línia que unirà Manacor i Artà


Actualizado 18/8/2009 19:42:52 CET

ALACANT, 18 Ago. (EUROPA PRESS) -

Tècnics de Serveis Ferroviaris de Mallorca han visitat la xarxa i instal·lacions del TRAM d'Alacant amb l'objectiu de traslladar el model de funcionament implantat a Alacant a la línia que unirà els municipis mallorquins de Manacor i Artà, segons ha informat avui en un comunicat la Generalitat.

Els tècnics mallorquins s'han interessat pel funcionament del tren-TRAM, incorporat a la Línia 1 entre Mercat i Benidorm (Alacant), i que serveix de referència al model que s'implantarà a les Illes Balears. El cap d'Infraestructures i Operacions de Serveis Ferroviaris de Mallorca del Govern de les Illes Balears, Pedro Sintes, ha indicat que aquesta visita a Alacant té una finalitat tècnica "per aprendre d'Alacant i aprofitar l'experiència alacantina".

Sintes, qui ha assenyalat que el Govern balear ha adquirit sis unitats de tren-TRAM com les que circulen a la província d'Alacant, ha destacat els avantatges d'aquests models, com la seva accessibilitat i integració urbana. "Aquests vehicles per la seva capacitat per cobrir traçats urbans i interurbans s'adapten perfectament a les necessitats que tenim per unir Manacor i Artà", ha apuntat Sintes.

La Línia que uneix els municipis de Manacor i Artà, a la comarca mallorquina d'Aixequi, va deixar d'explotar-se en 1977. Amb un recorregut de 30 quilòmetres, la seva reobertura permetrà transportar a un milió d'usuaris anuals i comunicarà cinc municipis de l'interior amb la costa. De fet, a més de modernitzar la línia ferroviària ja existent, l'objectiu del Govern balear és ampliar el seu recorregut fins a Cala Ratllada.

El projecte inclou, també, l'entrada de la Línia pel nucli urbà de Manacor, capital de la comarca d'Aixequi, a través d'un tram de 1.600 metres de recorregut en superfície que permetrà comunicar als usuaris amb l'Hospital comarcal de Manacor.