Un total de 25 centres educatius de Menorca van participar el passat curs en el Programa de Centres Ecoambientals


Actualizado 20/10/2010 20:33:48 CET

MENORCA, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

Els 25 centres educatius de Menorca que el passat curs van participar en el Programa de Centres Ecoambientals han rebut aquest dimecres els guardons corresponents de mans del director general d'Innovació i Formació del Professorat, Miquel Perelló, i el director general de Canvi Climàtic, David Abril.

Del total de centres que van participar en aquesta iniciativa durant el curs 2009-2010, el col·legi públic Cor de Maria de Maó i l'institut Josep Miquel i Guàrdia d'Alaior han rebut el guardó per primera vegada.

Per la seva banda, els col·legis públics Fornells, Joan Benejam, Pere Casasnovas, Pintor Torrent i Tramuntana, l'escola infantil Es Poriol i l'institut Cap de Llevant han renovat el guardó, mentre que la resta han rebut la certificació de participació.

Durant l'acte celebrada a Es Mercadal, també s'ha portat a terme una ponència, amb el títol 'Janne Goodall i els ximpanzés salvatges: 50 anys d'investigació, conservació i educació ambiental', a càrrec de l'antropòleg i director executiu de l'Institut Jane Goodall a Espanya, Federico Bogdanowicz.

El programa de Centres Ecoambientals, que impulsen de manera conjunta les Conselleries d'Educació i Cultura i de Medi Ambient i Mobilitat, va néixer el curs 2004-2005 seguint un dels objectius marcats per l'Agenda Local 21, per impulsar l'educació ambiental en la vida dels centres educatius, donar suport als projectes d'ambientalització del centre i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

En aquest context, els centres guardonats han portat a terme activitats com l'estalvi d'aigua, la selecció de residus, la reforestació, l'organització d'horts ecològics, el reciclatge i la reutilització de llibres de text.