Treballadors de Casa Buades confien en què l'empresa els informe avui sobre un pla de viabilitat que eviti el tancament


Actualizado 24/2/2009 11:38:08 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

Els 173 treballadors de Casa Buades esperen que la direcció de l'empresa els confirmi avui, en una trobada que començarà a les 11.00 hores, la possibilitat de negociar un pla de viabilitat per poder obrir "un nou escenari" que no passi necessàriament pel tancament de la fàbrica d'aixetes de Binissalem i l'acomiadament de la totalitat de la plantilla.

En declaracions a Europa Press, el secretari general de la Federació del Metall de CCOO, Daniel Cámara, ha remarcat que, fins ara, l'empresa no els ha comunicat l'existència d'aquest pla tot i que "algun representant de l'empresa sí ha expressat la seva voluntat de començar a negociar en un altre marc".

En aquest sentit, el sindicalista ha indicat que la intenció dels representants dels treballadors és mantenir el màxim nombre de llocs d'ocupació i la producció i que, si s'ha de produir algun acomiadament, aquest es realitzi amb les "màximes garanties" possibles.

Per la seva banda, fonts de Casa Buades van posar èmfasi que acolliran "qualsevol proposta" per part dels treballadors amb "diàleg, respecte i transparència" i que l'estudiaran amb el "major detall possible".

La trobada de demà tindrà lloc després que la setmana passada, tant els representants dels treballadors, com la gerència de la companyia, es reunís amb membres del Govern amb l'objectiu de trobar solucions al possible tancament de l'empresa, així com d'acostar postures entre els utilitzats i la direcció.

La setmana passada la consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives, va manifestar, després d'una trobada amb els responsables de la factoria, que "existeix una petita llum" a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà els 173 llocs de treball.