El 112 gestiona un centenar d'incidents a Balears per les pluges, molts d'ells torrents desbordats

Actualizado 4/12/2019 15:27:40 CET
Imagen de recurso del 112, SEIB112, Servicio de Emergencia, SEIB, Baleares
Imagen de recurso del 112, SEIB112, Servicio de Emergencia, SEIB, Baleares - CAIB - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Servei d'Emergències de Balears (SEIB 112) ha gestionat un total de 102 incidents relacionats amb les pluges, molts d'ells per acumulació d'aigua.

En concret, 92 d'aquests incidents s'han produït a Mallorca, set a Eivissa, dos a Menorca i un a Formentera. La majoria s'han produït per acumulació d'aigua en la calçada i vies públiques (39), inundacions en soterranis i locals (21), i caiguda d'arbres (10), entre altres.

Així, s'han produït diversos desbordaments de torrents. Entre ells, el de Ca Seguí, el del Torrent Major de Sóller, el del Torrent Solleric a Consell, el del torrent del Gorg a Campanet, el de Garonda a Llucmajor, el de Son Bordils a Santa Maria i el de Sencelles.

A més, s'han dut a terme talls a la carretera Sencelles-Inca, precisament pel desbordament del torrent de Sencelles i a la carretera Sencelles-Inca a l'altura del quilòmetre número sis.

També s'han produït talls a la carretera entre Sineu i Petra (MA-3300) pel desbordament del Torrent de Ca Seguí a Sineu.

El pas subterrani de l'enllaç de la carretera de Manacor i la carretera MA-3433 (És Murterar) també han estat tallats pel desbordament del Torrent de Sant Miquel a Sa Pobla.

El Camí Vell de Muro també s'ha tancat a l'altura de Binissalem on s'ha desbordat el torrent de Son Bordils.

Per la seva banda, Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), ha detallat que a causa de les tempestes, el pas inferior que dóna accés a l'estació d'enllaç està inundat.

Sobre les 15.00 hores, el 112 ha informat que la situació estaba normalitzada als torrents de Solleric a Consell, Can Seguí a Sineu, Major a Sóller i al torrent de Llucmajor. I també al de Sencelles i al del Pont Jove.

Contador