Actualizado 29/09/2009 18:26 CET

Armengol respon a UM que el Pacte "funciona raonablement" i subratlla que cap qüestió concreta "ho fa perillar"

La presidenta del Consell assevera que l'àmbit judicial "no està controlat absolutament per ningú i menys per un partit polític"

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, ha manifestat avui que el Pacte entre PSIB, UM i Bloc per Mallorca està "funcionant" tant a nivell de les Balears com de l'illa, després que UM hagi fet referència avui que les possibles discrepàncies que sorgeixin entre els socis "deuen resoldre's en els despatxos", i en aquest sentit ha afirmat que no hi ha cap qüestió concreta que "faci perillar" l'acord de governabilitat entre les tres formacions.

Així ho ha manifestat als mitjans als passadissos del Parlament, on va incidir que la seva percepció és que el Pacte està treballant "raonablement bé" i es va mostrar satisfeta amb la gestió portada a terme des del Consell. En aquesta mateixa línia, ha destacat que els tres socis, des de les àrees que dirigeixen, estan traient endavant polítiques "adequades" per a les illes i ha considerat sobre aquesta qüestió que "tot el món ha de ser responsable i treballar al màxim en un moment complex i de dificultats econòmiques, de manera que més que mai cal estar a l'altura de les circumstàncies".

Per tot això, ha assegurat "no témer" que la disciplina del Pacte vagi a trencar-se, tot i que va puntualitzar que "en un pacte s'està per voluntat i qui no s'asseu còmode ja sap el que ha de fer". Malgrat això, ha manifestat tenir la consciència "ben tranquil·la que estem impulsant les decisions adequades i pactades, sense que mai hi hagi hagut cap diferència a l'hora de negociar els temes", i en aquest sentit des d'UM "no m'han comunicat cap problema".

"M'agradaria saber quins problemes hi ha perquè estem traient endavant temes importants per a Mallorca i no sé quin ens distància o per quin puguem estar enfrontats", ha insistit la presidenta de la Institució insular, qui ha subratllat que la política es porta a terme "des de la ideologia i l'interès general, i crec que s'està fent així".

D'altra banda, preguntada per la peça separada del cas Son Oms en què seran jutjats el diputat del Grup Mixt Bartomeu Vicens i l'exsecretari general d'UM, Damià Nicolau, ha explicat que la posició del Consell és la de col·laborar amb la justícia, de manera que en resposta a un requeriment judicial l'administració ha traslladat al jutge informació sobre si el Consell disposa de funcionaris capacitats per fer valoracions del terra, malgrat que Vicens va ordenar un informe al respecte al seu comptable per 12.020 euros de les arques públiques.

Així, des de la institució supramunicipal han respost al requeriment informant de les places de funcionaris capacitats per fer valoracions de terra i servei d'expropiacions, i en concret sobre aquesta qüestió han contestat els departaments d'Hisenda, Territori i Carreteres.

Finalment, preguntada sobre si la justícia treballa amb independència de les formacions polítiques i, en concret, del PSOE, Armengol ha afirmat que creu "fermament" en la separació de poders i que l'àmbit judicial "no està controlat absolutament per ningú i menys per un partit polític". "És un comentari ofensiu contra el PSOE i la democràcia i qui no crea a l'estat de dret, és que té un petit problema", va tancar.

Lo más leído

 1. 1

  Detenido el bailarín Rafael Amargo por organización criminal y tráfico de drogas

 2. 2

  El Gobierno elimina el recorte del 20% en las retribuciones de los militares en la reserva a los 63 años

 3. 3

  Gloria Camila manda un mensaje a Asraf tras su actitud con Isa Pantoja

 4. 4

  El dañado radiotelescopio de Arecibo se viene abajo

 5. 5

  Andalucía aprueba una nueva oferta de empleo público "récord" para el SAS con 4.374 plazas