Atur.-El PP assegura que les dades de l'atur són "pèssimes" i "preocupants" amb vista al futur

Actualizado 4/8/2008 20:46:30 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Ago. (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt del PP, Carlos Simarro, ha assegurat avui que les dades de l'atur del mes de juliol a Balears, en els quals s'ha produït un increment en 2.998 persones, registrant el major augment del conjunt del país (8,12 %), són "pèssims" i "fatals" per l'economia i, sobretot, "preocupants" amb vista al futur per a les illes.

En declaracions a Europa Press, Simarro ha afirmat que aquestes dades que estaven "cantades" i "es veien venir", de manera que, malgrat la "gravetat" de la conjuntura del mercat laboral, "no és estrany" aquest augment de la desocupació, en un context de crisis com l'actual.

Tot i això, el portaveu va afirmar que per les illes aquesta situació és "gravíssima", ja que el moment màxima d'ocupació de treball a Balears són els mesos d'estiu. "Que el mes de juliol liderem l'augment d'atur a nivell estatal i que a més tinguem un 8,12 % més que el mes passat és una barbaritat tremenda", va afegir.

D'altra banda, Simarro va manifestar que el Govern no ha fet "absolutament res" per posar en marxa llocs de treball públics a través d'obra pública, és més, "s'ha dedicat a anar en contra de la construcció per canviar el model de la comunitat i això s'ha traduït en més desocupació i en més precarietat".

En aquest sentit, Simarro va apuntar que "per molta pressa" que es doni ara el Govern a crear obra pública, "no arribarà a temps", per la qual cosa va afegir sobre aquesta qüestió que en el conveni de carreteres no arriba els diners ni han comentat la gestió de les obres i pel del ferrocarril arriba una quantitat "mínima" de diners.

Així, el portaveu adjunt del PP va reiterar que el Govern "no ha fet res" per preveure tota aquesta crisi i "la minicimera Antich-Zapatero, minicimera de fracàs, només ha donat a Balears copets a l'esquena i promeses de futur".

"No se si el Govern o la consellera de Treball i Formació, Margarita Nájera, tindran excuses per donar, perquè més excuses no es poden donar i no veiem que tinguin res en la set perquè puguin treure a la Comunitat de la crisi on va anar arribant a poc a poc, ja que s'està i va arribar a una situació molt greu i fins i tot més greu que en resta de l'Estat", va remarcar el popular.

Alhora, Simarro va comentar que la falta de previsió del Govern ha estat "molt important" i hauria de "preocupar-se", ja que "la gent que pagarà l'ànec és la societat". "Hi ha una gran quantitat de persones que aquest any en comptes de treballar sis mesos en treballarà tres, com conductors d'autocars, personal d'hotels i restaurants", va afegir.

Finalment, el portaveu va assenyalar que "és de les primeres vegades en la història que a Balears en els mesos d'estiu hi ha més atur que a la resta d'Espanya, pel que no és res normal".