La Conselleria d'Educació destinarà més de tres milions d'euros a renovar quatre centres educatius de Sóller

La Conselleria d'Educació destinarà més de tres milions d'euros a renovar quatre centres educatius de Sóller
CAIB
Publicado 22/5/2019 12:22:59CET

   PALMA DE MALLORCA, 22 Maig (EUROPA PRESS) -

   El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, i l'alcalde de Sóller, Jaume Servera, han signat aquest dimarts el Conveni de col·laboració entre l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec) i l'Ajuntament de Sóller per al finançament i l'execució de diferents obres d'ampliació i millora a quatre centres educatius del municipi que suposaran una inversió de 3.183.215 euros.

   Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, en total s'han previst 17 intervencions que s'executaran en un període de tres anys i que començaran el proper estiu. A l'acte de la signatura hi han assistit també el director general de Planificació i Centres Antoni Morante, i la regidora d'Educació, Mari Cruz Ensenyat.

   L'alcalde de Sóller, Jaume Servera, ha valorat molt positivament la signatura del Conveni i ha explicat que les actuacions als quatre centres són "una reivindicació històrica del municipi".

   El conseller March per la seva banda ha agraït la col·laboració institucional i ha destacat que l'objectiu és "tenir unes escoles públiques dignes i en condicions adequades per fer un ensenyament del segle XXI".

   Així, les primeres obres que es fan consisteixen en la substitució de la fusteria exterior del CEIP Es Puig que està valorada en 222.600 euros i el condicionament del pati del CEIP Pere Cerdà que està pressupostat en 50.000 euros.

   De cara a l'estiu de 2020 està previst que es construeixi un pavelló cobert al CEIP Pere Cerdà que suposarà una inversió de més de 580 mil euros i l'adequació de la planta superior de l'edifici principal del mateix centre perquè es converteixi en una sala polivalent que està pressupostada en prop de 26.000 euros.

   La resta de projectes previstos per la Conselleria d'Educació i Universitat i l'Ajuntament de Sóller s'executaran en un termini de tres anys. Entre altres actuacions, en aquests període es duran a terme ampliacions i millores a l'IES Guilem Colom Casasnoves, el CEIP Es Fossaret i el CEIP Es Puig.

   Cal recordar que des de començament de la legislatura s'han fet més de 560 obres majors i menors en 240 centres (que representen el 80 per cent de tots els centres educatius). La inversió acumulada és de 44 milions d'euros.

   Totes les obres formen part del Pla d'Infraestructures Educatives 2016-2023 i es poden consultar a la web de la Direcció general de Planificació i Centres.

Contador